Kütahya'dan Kısa Kısa

| 0 yorum


Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin (GSF) düzenlediği özel yetenek sınavlarınınsonuçları açıklandı. 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, sınavlara geçen yıl 611, bu yıl 721 adayın ön kayıt başvurusu yaptırdığını bildirdi. 

Ön kayıt için başvuranlardan 710'u arasında yapılan sınavlarla DPÜ GSF öğrencisi olacak 250 adayın belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. Arslan, şunları kaydetti: 

"Öğretim elemanlarımız ve değerlendirme jürilerimiz özveri ile geç saatlere kadar görev yaptılar. Adil bir değerlendirme yapılarak en başarılı öğrencilerin seçilmesine çok büyük hassasiyet gösterildi. Yapılan adil değerlendirme sonucunda başarılı 250 öğrenci belirledi. Başarılı olan ve kayıt yaptırmaya hak kazananöğrencilerimizüniversitemiz internet sitesinden ilan edildi. Sınav sonuçlarını internet sitemizden öğrenebilirler. " 

Prof. Dr. Arslan, Çizgi Film Animasyon ana sanat dalına 60, Seramik ana sanat dalına 30, Grafik ve Resim ana sanat dallarının normal ve ikinci öğretim programlarına 40'ar olmak üzere toplam 250 öğrencialınacağını, sınavları kazananların 5-9 Eylül tarihlerinde kesin kayıtlarını yaptırabileceğini duyurdu. 

Kontenjan açığı olması halinde yedek listeden 12-14 Eylül tarihlerinde ek kayıt yapılacağı bilgisini veren Prof. Dr. Arslan, yine de kontenjan açığı olduğu takdirde yedek listeden sırası gelenlerin kayıtlarının 15-16 Eylül'de gerçekleştirileceğini belirtti. 

-VALİ ÇİFTÇİ'DEN SEYİTÖMER HÖYÜĞÜNDE İNCELEME 

(FOTOĞRAFLI) 

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, sürekli kazılara 6 yıl önce başlanan Seyitömer Höyüğü'nde incelemelerde bulunarak, Kazı Grubu Başkanlığını yürüten Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi ArkeolojiBölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen'den bilgi aldı. 

Çiftçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ve Müze Müdürü Metin Türktüzün ile Seyitömer Linyit İşletmesi (SLİ) Müessese Müdürlüğünün rezerv sahasında yer alan höyükte inceleme yaptı. 

Prof. Dr. Bilgen, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, yaklaşık 100 metre en, 150 metre boya sahip höyüğün altındaki kömür rezervlerinin kullanılabilir duruma getirilmesi amacıyla kurtarma kazısı yapıldığını söyledi. 

İl merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki höyüğü 6 yıldan bu yana her yıl 6'şar aylık dönemler halinde kazdıklarını iade eden Prof. Dr. Bilgen, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı SLİ Müessesesi sahasındaki kurtarma kazısının, altındaki kömürün ekonomiye kazandırılmasının ayrı bir önemi bulunduğunu anlattı. 

Prof. Dr. Bilgen, 6'ncı sezon kazılarına 6 Haziran'da başladıkları höyükte, 60'ı Arkeoloji Bölümü öğrencisi250 işçinin yanı sıra 10'a yakın öğretim elemanının görev yaptığını bildirdi. 

-YOL BAKIM VE ONARIMI İÇİN 4 MİLYON LİRA ÖDENEK AKTARILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, Kütahya merkeze bağlı Değirmenözü tesislerinden limanlara bor madeni nakli sırasında bozulan yolların onarımı için Valiliğe 4 milyon lira ödenek gönderdiği bildirildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, cevher nakli sırasında çevredeki yolların bozulduğu ve onarım ihtiyacı oluştuğu belirtildi. 

Bu yolların bakım ve onarımı için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 31 Temmuz-1 Ağustos'ta Kütahya'da düzenlediği toplantılarda iletilen konular arasındaki ödenek ihtiyacının yerine getirildiği duyurulan açıklamada, 

"İlimizde bulunan Kırka Eti Bor'a ait Değirmenözü tesislerinden limanlara yapılan cevher nakli sırasında zarar gören yolların bakımı ve standardının yükseltilmesi için talepte bulunulan ödenekten 4 milyon lira gönderildi. Bu ödenek, merkez ilçe ve Altıntaş ilçesi sınırlarında kalan 95 kilometrelik yolun yapım ve bakımında kullanılacak" denildi. 

-DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİNE ZİYARETÇİ AKINI 

(FOTOĞRAFLI) 

Türk milletinin, Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak kesin bağımsızlığını ilan ettiği Başkomutan Meydan Savaşı'nınkazanıldığı Dumlupınar'daki şehitliğin, ziyaretçi akınına uğradığı bildirildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kurtuluşa ev sahipliği yapan Milli Mücadele yıllarının en önemli olaylarına da sahne olan Kütahya'nın, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı Devleti'ni parçalamak, Türk topraklarını işgal etmek üzere harekete geçen sömürgeci devletlere karşı Türk milletinin var olduğunu bir kez daha dünyaya duyurduğu topraklar olduğu belirtildi. 

Kurtuluş Savaşı'nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz'un, 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'de başladığı, 30 Ağustos'ta Zafertepe Çalköy'de büyük komutan Gazi Mustafa Kemal'in Başkomutan Meydan Muharebesi'ni kazanmasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin Kütahya'da sağlamlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: 

"Dumlupınar'da, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!' emri ile düşman, ülke topraklardan çıkarılmıştır. 1914-1918 Birinci Kurtuluş Savaşı'mızın geçtiği Zafertepe Çalköy ve Dumlupınar'daki bu topraklar, şehitlerimizin aziz hatırasına müze, anıt ve şehitliklerle donatılmış, Ankara-İzmir karayolunun 500 metre iç kesiminde Dumlupınar ilçesi sınırları içerisinde Cafer Gazi Türbesi ve eteklerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Dumlupınar Şehitliği yapılarak, 1992 yılında büyük bir törenle ziyarete açılmıştır. 137 bin şehidimizin yattığı Dumlupınar Şehitliği son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen ödenekle restore edilmiş olup, ziyaretçilerini ağırlamaktadır. " 

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder