Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Film Gibi Yangın Tatbikatı

| 0 yorum

Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde film gibi bir yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği yangından yararlanıp firar eden mahkumlar güvenlik güçlerince nefes kesen bir kovalamaca sonrasında yakalanırken, cezaevinde isyan çıktığını zanneden mahkum yakınları telaşlandı.
Edinilen bilgiye göre, cezaevi yönetiminin yangın alarmı vermesi üzerine jandarma, polis, itfaiye, doğalgaz, TEDAŞ ve 112 ekipleri kısa sürede cezaevine intikal etti. Kütahya Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri cezaevinde kontrollü olarak çıkarılan yangına müdahale ederken, polis ve jandarma da çevrede tedbir aldı. Senaryo gereği yangın sırasında 2 mahkum cezaevinden firar etti. Yaralılar, 112 ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı. Firar eden 2 mahkum, kovalamacanın ardından
polis ekipleri tarafından yakalandı.
Bu arada, cezaevine itfaiye ve ambulansların gittiğini görünce telaşlanan bazı tutuklu ve mahkum yakınları, tatbikat yapıldığını öğrenince rahat bir nefes aldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, "Tatbikatta görev alanlar güvenlik personelidir. Dışarıdan kimse yoktur. Gayet başarılı bir tatbikat oldu. Tatbikatta vazife alan bütün personeli tebrik ediyorum" dedi.
Tatbikatı İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyak ve Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan da takip etti.
Başarıyla tamamlanan tatbikat sonrası görevli ekipler cezaevinden ayrıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder