Beşkarış Barajı Altıntaş Ovasını Sulayacak

| 0 yorum

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılan Beşkarış Barajı, yapılan son proje ile Altıntaş ovasını sulayacak. Saadet Partisi Altıntaş İl Genel Meclis Üyesi Saadettin Koşmaz Eskişehir Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgileri yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu. 

Saadet Partisi Altıntaş İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Koşmaz, "Beşkarış barajı yeni sulama projesinde Beşkarış köyü, Yolçatı köyü, Murathanlar köyü, Altıntaş Köyü, Çakırsaz köyü, ilçe merkezi bir bölümü, Alibey köy, Aykırıkçı köyü, Kuyuçak köyü, Çayırbaşı beldesi ve Gecek köyleri kapsamaktadır. Daha önceki projede Pusan köyü, Sadıkkırı köyü, Eğmir köyü ve Yanlızsaray köyleri bulunmakta iken Çayırbaşı beldesi ve Gecek köyleri yoktu. Cazibeli sulama yapılabilmesi için yüksek kotlardaki köylerimiz çıkarılıp onların yerine Çayırbaşı, Gecek köyü ve ilçe merkezi bir bölümü alınmıştır. Proje ile ilgili bilgileri Eskişehir DSİ genel müdürlüğünden almış bulunmaktayım bunu halkımızla paylaşıyorum" dedi. 

"Beşkarış barajının Afyonkarahisar bölgesine kaydırılıyor" söylemlerinin aslının olmadığını kaydeden Koşmaz, "Kendi ilçemiz alanlarında değişim söz konusudur. Eskişehir DSİ Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre Mayıs 2012 tarihinden itibaren proje hazır olup ihaleye çıkılacaktır" ifade etti. 

Projenin takipçisi olacaklarını da bildiren İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Koşmaz, Beşkarış ve Akçaköy barajlarının sulama kapasitesi 20 bin hektar olup, Akçaköy barajının devre dışı kalmasıyla bu alan 9 bin 686 hektar alana düştüğünü sözlerine ekledi. 

0 yorum:

Yorum Gönder