Kütahya'da Asayiş

| 0 yorum


Simav ve Çavdarhisar'da çıkan örtü ve anız yangınları nedeniyle araziler zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Simav'a bağlı Öreğler beldesinde, T. D, Laz Değirmeni mevkisindeki tarlasında bulunan anızları temizlemek için ateş yaktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, ormanlık alana sıçradı. İlçe Orman İşletmesi ekiplerince kısa sürede söndürülen yangında, yaklaşık 1 dönüm örtü alanında zarar oluştu.

Çavdarhisar'ın İlcikören köyünde ise çobanlık yapan C. U'nun çay demlemek için yaktığı ateşin rüzgarın da etkisiyle yayılması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Yangın sadece anız bulunan tarlada etkili oldu.

-SİMAV'DA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI

Simav'da, kavga sırasında 1 kişi bıçakla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Akdağ beldesinde, Ö. O. ile A. S. arasında sulama sorunu nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine A. S. tarafından çakı bıçağıyla göğsünden yaralandığı öne sürülen Ö. O'nun hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan A. S. ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

-KAÇAK AVLANAN 8 KİŞİYE PARA CEZASI

Altıntaş, Emet ve Çavdarhisar ilçelerinde kaçak avlanan 8 kişiye para cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, M. D, K. G, A. B, C. A, A. Ö. ve A. K'nin, Altıntaş'a bağlı Zafertepe Çalköy'deki gölette yasak olmasına rağmen balık avladığını tespit etti.

Çavdarhisar'ın Demiroluk köyünde, İ. T'nin avcılık belgesi ve avlanma izin belgesi olmadan ruhsatlı av tüfeğiyle avlandığı, Emet'in Yenice beldesinde ise S. Ç'nin amatör avcılık kurallarına uymayarak tırıvırı ile Emet Çayı'nda balık avladığını belirledi.

Jandarma, bu kişilere 230'ar lira idari para cezası uyguladı.

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder