Regaip Kandili

| 0 yorum
Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Regaip Kandilinde terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın, yerini barış ve huzura bırakması için edilecek duaların kabul olmasını diledi. 

Üskülüplü, Regaip Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu gecede geleceğe yönelik istek ve tutkuların gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi. 

Regaip Kandili ve benzeri gecelerde insanların kendilerini sorgulamalarını, ihtiraslarını dizginlemelerini ve çekişmelerden uzak kalmalarını tavsiye eden Üskülüplü, şunları kaydetti: 

"Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp yüce dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim. Sevgili Peygamberimiz, bu geceye ulaştığında, 'Allah'ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur' diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün İslam alemi için tekrar ediyoruz. Bu gecede terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın, yerini barış ve huzura bırakması için edilecek duaların kabul olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere kıymetli hemşehrilerimizin mübarek Regaip Kandilini tebrik ederim." 

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder