Baraj Altında Hurda Toplarken Göçük Altında Kaldı

| 0 yorum

Kütahya'da atık barajının altında hurda toplayan bir kişi, barajın çökmesi sonucu yaralandı. 


Mehmet Aksöz (52), eşi ve çocuklarıyla birlikte Azot Fabrikası'na ait İnköy Mahallesi yakınındaki kül barajından hurda toplarken, bir anda göçük meydana geldi. Jandama, İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri, göçükle birlikte göğsüne kadar atık çini çamuru altında kalan Aksöz için seferber oldu. Ekipler, her an çökma tehlikesiyle karşı karşı olan atık barajında titiz bir çalışma yürüttü. Aksöz'ün eşi Fadime Aksöz ve çocukları, çalışmaları gözyaşları arasında izledi. 


Mehmet Aksöz, yaklaşık 40 dakika süren çalışma sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ekipler, Aksöz'ü, sıkıştığı çamurun içinden elleriyle kazarak çıkarabildi. Aksöz, 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahelesinin ardından, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Hizmet Binası Acil Servis Bölümü'ne kaldırarak, tedavi altına aldı. 


Mehmet Aksöz'ün eşi Fadime Aksöz, "Eşimle atık barajından hurda toplamak için buraya gelmiştik. Bir anda göçük oldu ve eşim tonlarca ağırlığındaki atık çini çamurunun altında kaldı. Ben durumu yetkililere bildirerek, eşimin kurtarılmasını istedim. Ekipler, kısa sürede olay yerine gelerek kocamı kurtardı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. 


Öte yandan, Azot Fabrikası'na ait atık barajına herhangi bir malzeme atılmasının yasak olduğu belirtildi. Jandama, olayla alakala soruşturma başlattı.

0 yorum:

Yorum Gönder