Her Yaşa Kırk Yama Kursu

| 0 yorum


Kütahya Simav'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan "Kırk Yama Kursu" büyük ilgi gördü. 


Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Oğul, evlerde işe yaramayan kumaş parçalarının değerlenmesini sağlayan kursun aynı zamanda genç kızlarla torun sahibi bayanları da buluşturması ile ayrı bir özellik kazandığını vurguladı. 


Kursa katılan bayanlar evlerinden getirdikleri işe yaramayan kumaş parçalarından seccade, yatak örtüsü, sandalye minderi, pike ve koltuk şalı yaparak ekonomiye geri kazandırıyor. 


Kursa katılan 15 kursiyerin el emeği göz nuru dökerek işe yaramaz kumaş parçalarını birleştirip yaptıklarını yılsonunda Kütahya'da düzenlenecek yarışmada sergileyeceklerini dile getiren Kurs Öğretmeni Selma Küden, "Kütahya'daki yarışmaya çok iddialı hazırlanıyoruz. Birincilik ödülü ile döneceğimize hep birlikte inandık. Eserlerimizi bu esas üzerine işliyoruz" dedi. 


Kursun aynı zamanda gençlerle torun sahibi hanımları buluşturmasının ayrı bir özelliği olduğuna dikkat çeken Küden, "Öğrenmenin yaşı yok derler ya. İşte bunun en güzel ispatı bizim kursumuzda yaşanıyor. Genç kızlar ile torun sahibi hanımlar kursumuzda buluştu. Birlikte çok güzel eserler ortaya çıkarıyoruz. Yaşlılar bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da hayat tecrübelerini aktararak genç kızlarımıza örnek oluşturuyorlar" dedi. 

0 yorum:

Yorum Gönder