Simav'dan Üçüncü Umre Kafilesi Dualarla Uğurlandı

| 0 yorum

Kütahya Simav'dan Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye giden 35 kişilik üçüncü kafile kutsal topraklara dualarla uğurlandı. 

Belediye Meydanında düzenlenen uğurlama törenine, İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, Müftülük çalışanları, umre yolcuları ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

Bu yıl Simav'dan kutsal topraklara 108 kişiyi üç ayrı kafile halinde umre için kutsal topraklara uğurlama bahtiyarlığına eriştiklerini dile getiren Müftü İkiz, "Toplam 20 gün sürecek olan seyahatinizde, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine bolca dua ediniz. Özellikle ülkemizin ve ilçemizin birliği, dirliği, huzuru ve başarısı için dua etmeyi unutmayınız. Bu sayılı günleri çok iyi değerlendiriniz. Orada vaktinizi dualar ve ibadetlerle geçiriniz. Yolculuğunuzun başından sonuna kadar birbirinize destek olunuz. Belki de bir kardeşinize yaptığınız yardım, sizi Allah'ın rızasına ulaştıracaktır. Bu yüzden gerek kafile içindeki arkadaşlarınıza karşı, gerekse bulunduğunuz her yerde herkese karşı güler yüzlü, mütevazı, yapıcı ve yardımsever olunuz. Ayrıca Ramazan ayına özel umre kayıtlarımızda 28 Mart 2012 Çarşamba günü itibari ile başladı. Bunu sizlere hatırlatmak istiyorum" dedi. 

Uğurlama esnasında gözyaşlarını tutamayan umreciler ile onları uğurlamaya gelen yakınları 

birbirlerine sarılarak duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 

0 yorum:

Yorum Gönder