Kütahya'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakılıyor

| 0 yorum

Kütahya'da, merkez ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakılıyor. 

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin, yoğun kar yağışı yüzünden aç kalan yaban hayvanları için ormanlık alanlardaki yemleme çalışmalarına devam ettiği bildirildi. 

Çalışmaların, Domaniç, Emet, Gediz, Kütahya, Simav ve Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüklerinin yanı sıra kaymakamlıklar, belediyeler, avcı dernekleri, ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri, ziraat odaları, muhtarlıklar ile okullar tarafından yürütüldüğü duyurulan açıklamada, şöyle denildi: 

"İçinde bulunduğumuz kış aylarında hayatta kalabilmeleri yiyecek bulmalarına bağlı olan yaban hayvanlarının, aşırı kar yağışı ve hüküm süren dondurucu soğuklarla birlikte yaşam şartları iyice zorlaşmaktadır Özellikle yüksek kesimlerde yaban hayatını olumsuz yönde etkilemeye devam eden kış şartları Orman Bölge Müdürlüğünü tedbir almaya sevk ediyor. Ormanlık alanlarda hayvanların ulaşabileceği yerlere ot, saman balyaları bırakılarak üzerlerine de arpa ve buğday dökülerek yaban hayvanlarının ve kanatlı yaban hayvanlarının beslenmesi için gereken tedbirler alınıyor. Tüm işletme müdürlüklerimizde yapılan yem bırakma çalışmaları öğrencilerin katılımı ile daha eğitici hale geliyor. Geniş katılımla gerçekleştirilen yaban hayatına destek çabamızla hem halkımız bilinçleniyor hem de yiyecek bulamayan hayvanlar aç kalmaktan kurtuluyor." 

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder