Hisarcık’ta Yumurta Fiyatları Şaşırtıyor

| 0 yorum

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde inişli çıkışlı bir seyir izleyen yumurta fiyatları vatandaşı şaşırtmaya devam ediyor.
Sabah kahvaltısı ve sofralarının vazgeçilmez besini olan yumurta artık besin değerinden çok fiyatı ile gündeme geliyor. Bir süre önce 30’luk 1 koli yumurta 6 liraya düşerken, bir hafta içerisinde yeniden 7–7,5 lira yükseldi.
Yumurta fiyatlarının sık sık değişkenlik gösterdiğini söyleyen Ahmet Deniz, “ Yumurta almak için her markete her gittiğimiz de değişik fiyatlarla karşılaşıyoruz. Bazen ummadığın bir fiyatla karşılaşabiliyorsun. Yumurtada fiyat istikrarı yok. Sabah başka, akşam başka. Fiyatlara bir standart getirilmeli. Fiyatlar yükseldiğinde dar gelirli vatandaşlar daha küçük ebatta olan ve fiyatı düşük yumurtaları tercih etmek zorunda kalıyor. “ dedi.
Yumurta fiyatlarındaki yükselişi ham madde fiyatlarının ve doların yükselmesine bağlayan yumurta üreticileri, “ Ham madde fiyatları artmasına rağmen yumurta fiyatları uzun süredir sabit kalmıştı. Yumurtaya üretim standartı getirilmesinin ardından yumurtanın kalitesi arttı, daha kaliteli ürünün fiyatı da doğal olarak yükseldi. Ayrıca gelen taleplere göre gün gün yumurta fiyatlarında iniş çıkışlar olabiliyor“ dediler.

0 yorum:

Yorum Gönder