Özel Öğrenci Yurtları Öğrenci Kapma Yarışında

| 0 yorum


Kütahya Dumlupınar Üniversitesine (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksek Okulunda kayıtlarının başlamasıyla kazandıkları yükseköğretim programlarına 5-9 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptıracak adaylar, kayıt telaşının ardından barınma sorununu çözmeye çalışıyor. 

Öğrencilerin tercihi olmak isteyen özel yurt sahiplerinin elemanları meslek yüksekokulu bahçesinde adeta karargah kurdular. Özel yurt elemanları öğrencilere sunacakları imkanları sözlü ve broşürle anlatıyor. 

Özel yurtlar, sundukları birbirinden çeşitli imkanlarla da fark yaratmaya çalışıyor. Yurtlar tanıtımlarında en çok 1, 2, 3 veya 4 kişilik odalarda konaklama imkanına ve yurdun otelleri aratmayan konforuna, sabah kahvaltısı ve akşam yemeğine vurgu yapıyorlar. 

Özel yurtların fiyatları da sunulan imkanlarla doğru orantılı olarak farklılıklar gösterirken, fiyatlarınbelirlenmesinde okula uzaklığı, odaların özellikleri ve odada kalan kişi sayısına göre fiyatlar 2 bin 500 -3
bin500 lira arasında değişiyor. 

Bu ücretlere bütçesi yetmeyen öğrenciler ise birkaç arkadaş bir araya gelerek kiraladıkları evde kalıyor. 

Hisarcık Meslek Yüksekokulu yetkilileri, kayıtların başladığı ilk 3 günlük süreçte kayıt yaptıran öğrenci sayısının 200'e yaklaştığını, sayının kayıt süresi sonunda 360'a ulaşmasını beklediklerini ifade ettiler. 

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder