Motosikletiyle Türkiye'yi Dolaşıyor

| 0 yorum

Konya Ereğli’de yaşayan Bağ-Kur emeklisi Uğur Tekel (52) isimli vatandaş, Türkiye’yi dolaşarak cennetmekanları keşfetmeye çalışıyor. 42 V 5810 plakalı mobilet motosikletiyle 3 ayda 15 bin kilometre yol kat ettiğini bildiren Tekel, Kütahya’nın doğal güzellikleridillere destan Simav ilçesine de uğradı.
Emekli olduktan sonra mobiletiyle Türkiye’yi dolaşıp cennet mekanları keşfetmeye karar verdiğini bildiren 2 çocuk babası Uğur Tekel, 3 ay önce Konya’dan başlattığı yolculuk serüvenine bu güne kadar terörün kol gezdiği Güney Anadolu Bölgesi haricinde 76 il ve ilçe sığdırdığını ve Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen pek çok yerini görüp fotoğraflamak imkanına kavuştuğunu söyledi.
Seyahatiyle hem Türkiye’nin değişik bölgelerini keşfetmek hem de gittiği yerlerde vatandaşlara vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılamayı amaçladığını dile getiren Tekel, yolculuğunda kendisine arkadaşlık eden 42 V 5810 plakalı motosikletinin de her yerini ülkesine duyduğu sevdayı içeren yazılar ve Türk Bayraklarıyla donattığını söyledi.
Simav’ın dillere desten doğal güzelliklerini önceden basından takip ettiğini anlatan Tekel, 19 Mayıstaki 5.9’luk depremin ardından Bursa güzergahını takip ederek geldiği Simav’ın doğal güzelliklerinin depremin gölgesinde kalmış olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
Simav-Bursa karayolunun Dağardı bölümünde kalan 60 kilometre dolayındaki yolu Türkiye’nin en kötü yolu olarak bulduğunu ifade eden Tekel, “Ben bu devirde böyle bir yol görmedim. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar kötü bir yola da şahit olmadım” şeklinde konuştu.
Simav’a bağlı Çitgöl Beldesinde belediyenin işlettiği şifalı sularıyla ünlü Çitgöl kaplıcalarında iki gün konakladıktan sonra Türkiye turuna kaldığı yerden devam etmek üzere Kütahya ve Afyon illerini de ziyaret ettikten sonra memleketi Konya’da sonlandırmak istediğini ifade eden Uğur Tekel, “Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok yer gördüm ki, bunlarla ilgili çektiğim fotoğrafları ilerde bir sergi halinde vatandaşlarla paylaşmak istiyorum” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder