Kütahya'da Yıkım Arbedesi

| 0 yorum


Kütahya'da daha önce merkeze bağlı köy olan son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Göveççi Mahallesi'nde 3 katlı binanın kaçak olan son katını yıkmak isteyen belediye ve yanlarında gelen jandarma ekiplerine mahalle sakinleri Türk bayrakları açarak direndi. Ekiplerle mahalleli arasında arbede çıktı. Çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

Kütahya Belediyesi, Göveççi Mahallesi'nde oturan Yüksel Çavdar'a 2 katlı evinin üzerine yaptırdığı 3'üncü katın kaçak olduğunu belirterek yıkılması için tebligat gönderdi. Binanın üçüncü katını kendi imkanları ile yıkacağını belirten Çavdar belediyeden bir aylık süre istedi. Aradan geçen 45 gün içerisinde yıkımın olmaması üzerine belediye ekipleri jandarmalarla birlikte yıkım için bugün öğle saatlerinde mahalleye gitti.

Kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu öne sürülen mahallede oturanlar, kendi evlerinin de yıkılabileceği endişesini taşıyarak Yüksel Çavdar'ın evinin önünde toplanarak set oluşturdu. 3 katlı eve Türk bayrakları asan mahalle sakini kadınlar da evin önünde ellerine Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri alarak ekiplerin yıkımını engellemeye çalıştı.

Mahalleliyi uzaklaşmaları için uyaran jandarmalar ile kalabalık arasında arbede yaşandı. Olaylarda 3 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı, 2 kişiyi jandarma ekipleri kısa süreli gözaltına alıp serbest bıraktı. Yaralanan 3 kişisi ise olay yerine gelen 112 ambulansı içerisinde ayakta tedavileri yapıldı.

Göveççi Mahallesi sakinleri AK Parti'li Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'yı eleştirerek, "Biz yeniden köy olmak istiyoruz. Burayı mahalle yaptılar ama ne alt yapısı ne de imar planı var" dedi.

Mahalle muhtarı Ahmet Yaşa da "Burada yapılan bir masraf var. Zor şartlar altında bu bina yapıldı. Köyümüz mahalle olduğu günden buyana yaklaşık 6 yıl geçti. Ancak hala imar yok. Eğer imar geçmediyse bu yapı nasıl kaçak olur?" diye konuştu.

Belediye yetkilileri Yüksel Çavdar'ın Bodrum artı iki kat izninin olduğunu, üçüncü katı kaçak olarak yaptırdığı, bu nedenle de yıkım kararı verildiğini söyledi. - Kütahya

0 yorum:

Yorum Gönder