Gaspçıyı İçtiği Sigara Yakalattı

| 0 yorum


Genç kızın ağzını eliyle kapatıp çantasını gasp eden şüpheli içtiği sigara markası sayesinde yakalandı.

Kütahya'da geçtiğimiz Ağustos ayında Vefa Mahallesi ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi arasındaki otluk alanda, şüpheli Murat Turna, Emine H. 'ye arkasından yaklaşarak eliyle ağzını kapatarak insan boyunu geçen otların içine sürükledi. Burada kısa süre boğuşma yaşandıktan sonra T. , Emine K. 'nın ATM kartları, nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, 35 TL parası, Gümüş yüzüğü, boynunda asılı bulunan biri altın diğeri Gümüş 2 adet kolyesi, kulağında takılı bulunan 1 çift küpesi ve cep telefonu gasp ederek kaçmıştı.

Olayı araştıran polis, Emine K. 'nın ATM kartlarından yola çıkarak bankalardan güvenlik kamera görüntülerini istedi. Kamera görüntülerini inceleyen polis, Emine K. 'ya ait kartların kullanılmaya çalıştığı saatleri tespit ederek kamera kayıtlarından şüphelinin görüntüsünü inceledi. Görüntüleri defalarca izleyen araştırma ekibi, Emine K'nın kartları kullanan kişinin elindeki gasp ettiği cep telefonunu ve her görüntüde şüpheli Murat Turna'nın gömlek cebindeki sigara markasının aynı olmasıyla aradıkları gasp olayının şüphelisi olduğunu netleştirdi.

Araştırmalarını sürdüren polis, şüpheliyi çalışmak için girdiği ekmek fırınında yakaladı. Murat Turna'nın yapılan üst aramasında gasp ettiği cep telefonu ve araştırmalar sırasında tespit edilmesine yardımcı olan aynı marka sigara çıktı. Turna'nın daha önce de hırsızlıktan kaydı olduğu ve uzun zaman önce evlenip boşandığı öğrenildi. Turna, alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

0 yorum:

Yorum Gönder