Üniversite Kayıtları

| 0 yorum

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Dumlupınar Üniversitesi'nin 

(DPÜ) fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri, 4-7 Eylül'de yapılacak. 

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, adayların, "ortaöğretim kurumundan mezun olduğuna dair diploma, ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş, ancak alanı diplomasında belirtilmemişse mezun olduğu okul ve alanı gösteren resmi belge, 12 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, katkı payı veya öğretim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu" ile 4-7 Eylül'de ilgili fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokuluna şahsen başvurması gerekiyor. 

Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na 

(BESYO) yerleştirilenlerin, tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden alınacak sağlık raporuyla müracaat etmesi istendi. 

Katkı payı veya öğrenim ücretleri (harçlar), Bakanlar Kurulu tarafından açıklandıktan sonra DPÜ Rektörlüğü'ne ait "www.dpu.edu.tr" web adresinde duyurulacak. 

-Merkez Yerleşke'nin adı "Evliya Çelebi Yerleşkesi" oldu- 

Kütahya-Tavşanlı karayolunun 10. kilometresinde yer alan ve adı "Evliya Çelebi Yerleşkesi" olarak değiştirilen Merkez Yerleşke'de, Tıp, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Eğitim, Güzel Sanatlar fakülteleri, Sağlık ve Uygulamalı Bilimler yüksekokulları için kayıtlar kabul edilecek. 

BESYO, Kütahya Sosyal Bilimler ve Kütahya Teknik Bilimler meslek yüksekokulları kayıtları da Kütahya-Afyonkarahisar Çevre Yolundaki Germiyan Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. 

Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu'na kayıtlar, Simav ilçesinde, Gediz, Tavşanlı, Altıntaş, Domaniç, Emet, Hisarcık, Şaphane ve Pazarlar meslek yüksekokullarına kayıtlar ise bu ilçelerde alınacak. 

0 yorum:

Yorum Gönder