Kütahya'da Sokakta İftar

| 0 yorum

Kütahya'nın Maltepe Mahallesi Yıldız Sokağı sakinleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Sokakta verilen iftar yemeğinde birliktelik ve dostluk damgasını vurdu. 

Maltepe Mahallesi Yıldız Sokağı sakinlerinden Ali Osman-Hasibe Karadağlı çifti tarafından sokak sakinlerine iftar yemeği verildi. Yaklaşık 100 kadar sokak sakininin katıldığı iftar programına yediden yetmişe herkes katılarak yaşanan coşkuya ortak oldu. Geleneklerin yaşatılması, sokak sakinlerinin birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesi adına iftar programı düzenlediklerini kaydeden Ali Osman Karadağlı, "Hazırlamış olduğum iftar etkinliğine katılan tüm sokak sakinlerine ve komşularıma sonsuz teşekkür ediyorum. Geleneklerimizi yaşatmak ve bu geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak adına iftar programlarının büyük rol sahibi olduğunu düşünüyorum. Aynı sokak üzerinde yaşayan sakinler olarak her zaman bir araya gelememekten şikayet ediyoruz. Bir araya gelmek ve dostluğumuzu pekiştirmek için Ramazan ayının bir fırsat olduğunu düşünerek böyle bir program tertipledik. Dileriz böylesine samimi ve dostluk kokan ortamları tüm sokaklarımız ve tüm mahallelerimiz de gerçekleştirerek birlikteliklerin örneğini sergilerler" diye konuştu. 

Yıldız Sokağı sakinlerinden İsmail Ünal da iftar programı hazırlayan ve hazırlamada emeği geçenlere teşekkür ederek, "Geleneğimizi yaşatan, eski Ramazanların coşkusunu sokak sakinleri olarak bizlere sunduğu için Ali Osman ve Hasibe Karadağlı çiftine teşekkür ediyoruz. Bu program sayesinde adeta 1980'li yılların Ramazan geleneğini ve iftarını yaşadık. Yediden yetmişe tüm sokak sakinlerimizin katıldığı iftar programının devamını diliyor, bu etkinliğin tüm sokaklarımıza örnek olmasını umuyoruz" dedi. 

Yıldız Sokak'ta düzenlenen iftar programında yenilen yemeklerin ardından çay ikramıyla sohbetler edildi, anılar anlatılarak eski günler yad edildi. Sokak sakinleri de iftar programıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşayarak iftar programını düzenleyen Karadağlı çiftine teşekkürlerini sundular. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder