Tavşanlı'da 839 Aileye Para Yardımı Yapılıyor

| 0 yorum

Tavşanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Ramazan ayı dolayısıyla ilçe genelinde ihtiyaç sahibi 839 aileye 150'şer lira para yardımı yapılıyor. 


Kaymakam Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı ay olduğunu söyledi. 


Muhtaç insan kalmaması için vatandaşlara iş birliği ve güç birliği çağrısında bulunan Hatipoğlu, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan ulaşılamayan muhtaç ailelerle ilgili destek istedi. 


Hatipoğlu, vakfın ilçe merkezinde 455, belde ve köylerde 384 olmak üzere toplam 839 aileye 150'şer lira para yardımı yapmaya başladığını ve paraların tümünün en geç 10 gün içinde teslim edileceğini dile getirerek, şöyle konuştu: 


"Maddi durumu yetersiz olduğu halde bize ulaşamamış insanları bulma, onlara ulaşma noktasında gerek vakfımızda çalışan arkadaşlarımızla gerekse çevremizde bu konulara duyarlı herkesle iş birliği, güç birliği içinde çaba göstermekteyiz. Tavşanlı'da hayır amaçlı çalışmakta olan pek çok sivil toplum kuruluşu var. Bunların yöneticileriyle çeşitli zamanlarda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bu kuruluşlara bir yazıyla onlara ulaşmış veya onların ulaştığı kişilere bizim de kol kanat germemiz anlamında çağrıda bulunduk. Tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza ivedi yapılması gereken her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz." 


Vatandaşlara, Ramazan ayının manevi havasında ihtiyaç sahibi komşularına yardım etmeleri çağrısında bulunan Hatipoğlu, vakıf tarafından ağustos ve eylül aylarında ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı yapılacağını sözlerine ekledi. 

0 yorum:

Yorum Gönder