Tavşanlı Eski Belediye Başkanı Fevzi Coşgun Vefat Etti

| 0 yorum

Eski Tavşanlı Belediye Başkanı Fevzi Coşgun, 72 yaşında vefat etti. 


Belediye Başkanlığı görevini 1984-1989 yıllarında yürüten Coşgun, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı'nın ilk temsilcisiydi. 


Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Coşgun'un cenazesi,ikindi namazına müteakip Ulucamide kılınan cenaze namazı sonrası 


Tavşanlı'da toprağa verildi. 


Tavşanlı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "1984-1989 dönemi Belediye Başkanımız Fevzi Coşgun, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Değerli büyüğümüze Allah'tan rahmet dileriz. Mekanı Cennet olsun" denildi. 


TEMA Vakfı Kütahya İl Temsilcisi Mustafa Satılmış da yazılı açıklamasında, Coşgun'un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ona Allah'tan rahmet, yakınlarına "başsağlığı" diledi. 


Tavşanlı'da 1940 yılında doğan Fevzi Coşgun, ilk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladıktan sonra Kütahya Sanat Enstitüsü'nden mezun oldu. 


Tunçbilek beldesindeki termik santralde 3 yıl çalışan Coşgun, askerliğini yedek subay öğretmen olarak iki yıl Kayseri'nin Develi ilçesinde yaptı. 5 yıl Domaniç, 9 yıl Tavşanlı'nın tepecik beldesinde öğretmenlik görevini yürüttükten sonra 8 sene süren Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevi sonunda emekliye ayrıldı. 


Tavşanlı Akıncılar ve Üç Eylül spor kulüplerinin kuruluşunda hizmetleri bulunan Coşgun, Anavatan Partisi'nden (ANAP) seçildiği Tavşanlı Belediye Başkanlığı görevini 1984-1989 yıllarında yürüttü. Coşgun, 1994-1999 yıllarında Refah Partisi'nden Tavşanlı Belediye Meclisi üyesi olarak Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu. 

0 yorum:

Yorum Gönder