Prof. Karaaslan: Tazelenişin Sembolü Nevruz Yüzyıllardır Heyecanla Kutlanıyor

| 0 yorum


Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramı'nın, yüzyıllardan bu yana aynı ruh ve heyecanla kutlandığını kaydetti. 


Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri, Merkez Kampüste yapılan programla duyuruldu. Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturhan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, öğretim üyeleri, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı kutlama töreninde konuşan Rektör Prof. Karaaslan, yüzyıllardan beri bu yeni başlangıcın bayram olarak kutlandığını belirtti. 


Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Özellikle ülkemizde Nevruz'a atfedilen anlamı, içimizde sevinçle dolduran bir anlam olması gerekirken, bir istismar zemini olarak değerlendirildiğini görüyoruz. Hangi bayram silahla, terörle, kanla kutlanır? Böyle bir bayram örneği yok. Bayrama neşe, sevinç ve iç heyecanı dışındaki olaylar anlamsızdır ve geçersizdir. Biz kardeşliğin bin yıllara uzanan sağlam bir temeli olarak görüyoruz Nevruz'u. Kardeşliğimizi artırmanın, yeni bir heyecan katmanın adı olarak biliyoruz Nevruz'u. Kim ne anlam yüklerse yüklesin, Nevruz, kardeşlik, beraberlik ve ülkemizi daha ileri ufuklara taşımanın anlamı olarak görülmektedir. 21 Mart'ın taşıdığı sembolik anlam içerisinde içimizin sevinç ve huzurla dolmasını diliyorum." diye ifade etti. 


Dumlupınar Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu'nun halk oyunları gösterileriyle renklenen törende, katılımcılara geleneksel Nevruz şekeri dağıtıldı. Tören sonunda geleneksel Nevruz ateşi Prof. Dr. Karaaslan tarafından yakılırken, ateşin etrafında toplanan katılımcılar, türküler eşliğinde ateş üstünden atlayarak, Nevruz şenliğinde eğlendi.

0 yorum:

Yorum Gönder