Muhsin Yazıcıoğlu'nun Vefatının 3. Yıl Dönümü

| 0 yorum


Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için Kütahya'da mevlit okutularak, fotoğraf sergisi düzenlendi.

Yazıcıoğlu'nun vefatının 3. yıl dönümü dolayısıyla Ali Paşa Camisi'nde ikindi vakti okutulan mevlite, BBP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Suat Okdelen, Yazıcoğlu'nun Mamak Cezaevi'nden arkadaşı Yusuf Ziya Akdoğan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında "Sevgi Yolu" diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde, Yazıcıoğlu'nun yurt gezilerinde çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergi de izlenime sunuldu.

Okdelen, yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nu, ilk gençlik çağlarından başlayarak kendisini vatanına adamış, bunu edebiyatını yaparak değil, bizzat yaşantısıyla ispatlamış bir Anadolu delikanlısı diye niteledi.

Yazıcıoğlu'nun, kendi deyimiyle "düz duran, dik yaşayan, doğru giden" çizgisiyle bütün iyi insanlar için model kişilik olmayı başarabilmiş, "adam gibi adam" diye tabir edilen istikamet ve dava sahibi bir lider olduğunu belirten Okdelen, şunları kaydetti:

"O, dünlerimizde bizim için efsanevi Muhsin Başkan, müstesna karakteriyle Büyük Lider ve örnek teşkil eden siyasi yönüyle de Ebedi Genel Başkanımızdı. O, bizim aynamızdı. Ona bakınca kendimizi görür, onda kendimizi bulurduk. Şahadetiyle birlikte aziz milletimiz ve hatta dünyanın bütün iyi insanları için de ayna oldu. Herkes onda kendisinden bir parça gördü, hayal ve ideallerini onda buldu. O, milletimizin baharını müjdeleyen beyaz bir güldü. Masum, temiz, alçak gönüllü ve sevgi doluydu. O, milletimizin son umuduydu. Şimdi bedeniyle aramızda değil ama asil ruhuyla her zaman yanı başımızdadır. Onun ilkeleri, duygu ve iman dünyası tıpkı şahsiyeti gibi şeffaf bir şekilde milletimizin bahar günlerine kavuşması için önümüzde apaçık durmaktadır. Onun ayak izleri, gönül ve fikir dünyası sadece bize değil, bütün Türk İslam alemine örnek olacaktır."

- KÜTAHYA

    0 yorum:

    Yorum Gönder