Atatürk'ün Kütahya'ya Gelişinin 89. Yıl Dönümü

| 0 yorum


Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kütahya'ya gelişinin 89. yıl dönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. 


Kutlamalar kapsamında, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumhur Söğüt, Dumlupınar Üniversitesi 


(DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler bıraktı. 


Buradaki tören, protokol mensupları ve vatandaşların saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı söylemesiyle sona erdi. 


Belediye Kültür Sarayı'ndaki etkinlikte konuşan Kütahya Lisesi tarih öğretmeni Hasan Hüseyin Akyıldız, Milli Mücadelenin en önemli aşaması olan Dumlupınar Meydan Muharebesi ve sonucunda kazanılan zafere, Kütahya'nın ev sahipliği yaptığını hatırlattı. 


Atatürk'ün, Cumhuriyet'in ilanından sonra Kütahya'ya ilk kez 24 Mart 1923'te geldiğini ifade eden Akyıldız, "Bu ziyareti sırasında eğitim tarihimiz bakımından büyük öneme sahip konuşmasını Kütahya Lisesi'nde yapmıştır. Bu konuşmasında, 'Milletimizi gerçek mutluluğa, kurtuluşa ulaştırmak istiyorsak, bir an önce büyük, kusursuz nurlu bir irfan ordusuna sahip olmak zorunluluğunda bulunduğumuzu inkar edemeyiz' demekle geleceğin imar edilmesinde öğretmenlerimizin önemini bir kez daha vurgulamıştır" dedi. 


Daha sonra, Kütahya Lisesi öğrencilerinden Nurçin Kulalı, "Mustafa Kemal Seslense", Münevver Özrenk, "Mustafa Kemal'e Giden Yol" şiirlerini, aynı okulun öğretmenlerinden Meltem Çakır ise Atatürk'ün Kütahya Lisesi'nde öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmanın metnini okudu. 


Etkinlik, Kütahya Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi sunulması ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan "Atatürk Fotoğrafları" sergisinin gezilmesiyle sona erdi. 


- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder