Hisarcık'ta 6 Aileye 12 Damızlık Düve Dağıtıldı

| 0 yorum

Hisarcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Süt İnekçiliğini Geliştirme Projesi kapsamında Güldüren köyünde 6 aileye 12 damızlık gebe düve dağıtıldı. 

Kaymakam Mustafa Koç ve Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından dağıtılan Holstein cinsi 2 gebe düve ailelere yem ve sigorta dahil 14 bin 880 liraya mal oldu. Aileler bu tutarı 2 yılı ödemesiz toplam 10 yılda eşit taksitlerle ödeyecekler. 

Güldüren köyünde düzenlenen düve dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Mustafa Koç, "Yapılan Süt İnekçiliğini Geliştirme Projelerinin sürdürülebilir olması için yaptığımız iyi örneklerin başarılı olması lazım. Başarısız olmuş bir şeyi şahsen ben uygulamakta tereddüt ediyorum. Daha önceleri ilçemizde süt sığırcılığı ve değişik projeler yapılmış, ancak çok büyük oranda başarısız olmuş. Proje amacına hizmet etmemiş, insanlar hayvanlarına bakmamışlar, kesmişler, satmışlar, yemişler. Sizlerde böyle yaparsanız gelecekte bu işi yapmak isteyen iyi niyetli insanlara da mani olursunuz. Çünkü tekrar proje yapılacağı zaman önceki projelerin başarılı olup olmadığına bakılıyor. Biz bu düveleri aile bütçenize küçük bir katkı yapmak amacıyla dağıtıyoruz. Sizlere dağıttığımız bu düvelere iyi bakın" diye konuştu. 

0 yorum:

Yorum Gönder