14 Mart Tıp Bayramı

| 0 yorum

Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ), 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, Tıp Fakültesi öğrencileri 

"beyaz önlük" giydi. 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Kırmızı Salonda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kaybedilmeden değeri anlaşılmayan en önemli şeyin sağlık olduğunu söyledi. 

Hasta bir insanın tedavisi kadar hastalanmamak için neler yapılması gerektiğine ilişkin toplumun aydınlatılması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Karaaslan, şöyle konuştu: 

"Zihni anlamda kendisini sağlıklı tutamayanın, bedeninin de sağlıklı olamayacağını düşünüyorum. Özellikle genç genç hekim arkadaşlarımıza sesleniyorum. Size gelen hastalar, zaten adı üstünde hasta insandır. Canı sıkkın, morali bozuk adamlardır. Dolayısıyla sizin onlara tebessüm etmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Bunu yaptığınız zaman gerçekten çok iyi, mükemmel bir doktor olacaksınız. Bunu hiç göz ardı etmeden mesleğinizi icra ettiğiniz takdirde göreceksiniz siz mutlu, gelen hastalar mutlu ve dolayısıyla mutlu bir toplum haline geleceğiz." 

Daha sonra, Prof. Dr. Karaaslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Genç ve bazı öğretim üyeleri, öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi. 

-Mesleksel Beceriler Laboratuvarı hizmete girdi- 

Beyaz önlük giyme töreni sonrası, Tıp Fakültesi Mesleksel Beceriler Laboratuvarının açılışı yapıldı. 

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Figen Taşer, törende, bu birimin, Tıp Fakültelerinde olması gereken bir laboratuvar olduğunu dile getirerek, Prof. Dr. Karaaslan ve katkısı olanlara teşekkür etti. 

Prof. Dr. Karaaslan ve Prof. Dr. Genç, birlikte kurdeleyi keserek açılışı yaptıktan sonra beraberindekilerle laboratuvarı gezdi. Katılımcılara, laboratuvardaki maket ve malzemeler konusunda Doç. Dr. Taşer ve Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Faik Yaylak tarafından bilgi verildi. 

- KÜTAHYA 

0 yorum:

Yorum Gönder