Simavlı Fatma Nine'yi Arama Çalışmalarına Kar Engeli

| 0 yorum

Kütahya Simav'a bağlı Yağıllar köyünde kaybolduğu 24 Ocak 2012 tarihinden bu yana bulunamayan 86 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Yemiş'i arama çalışmalarına, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden ara verildi. 

18 gündür kendisinden haber alınamayan Fatma Yemiş'in torunu Fatih Durmaz (32), arama çalışmalarına 9 Şubat 2012 Perşembe günü bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden ara verildiğini kaydetti. 

Durmaz, arama çalışmalarını sevk ve idare etmek üzere 3 kez bölgeye gelen Kütahya Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan'ın örnek ve asil davranışının Yağıllar köyü başta olmak üzere tüm Simav'da vatandaşların takdirini kazandığını söyledi. 

Yemiş'in hayatından umudu kestiklerini ifade eden Durmaz, en son dün 150 kişilik bir ekiple yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamamasının morallerinin iyice bozulmasına neden olduğunu söyledi. 

Bugün bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden çalışmalara ara vermek zorunda kaldıklarını dile getiren Durmaz, "Ninemi arama çalışmalarımıza Kütahya Valimiz Kenan Çiftçi, İl Emniyet Müdürümüz Kadir Akbıyık, İl Özel İdare Müdürümüz Salih Akkaya birer gün, Kütahya Jandarma Alay Komutanımız Albay Bektaş Arslan da tam üç kez katıldı. Simav Kaymakamımız Yüksel Ünal da arama çalışmalarımıza sürekli destek veriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da çalışmalara katılan ekiplere her gün 

öğle vakti sıcak yemek veya günün koşullarına göre kumanya ikram ediyor. Orman İşletme Müdürlüğümüzün araç ve ekip desteği, Kütahya ve Eskişehir'den gelen AKUT ekiplerimiz, bunun yanında Simav Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü üyelerimiz ile bazı belediye başkanlarımız ve Yağıllar köyü halkımızın tamamı yaşlısı ile genci ile destek veriyor. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ninemizin hayatından umudu kestik; artık cenazesini arıyoruz. Bölgede aramadığımız yer, girmediğimiz mağara, bakmadığımız 

uçurum kalmadı. Havaların düzelmesi ile arama çalışmalarına kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz" dedi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder