Simav'da Yıkılan Binalardan Boşalan Alanlar Otopark Oldu

| 0 yorum

Simav'da, 19 Mayıs 2011'de ağır hasar gören 365 konut ve 120 iş yerinin yıkılmasıyla boşalan alanlar, otopark olarak kullanılıyor. 

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs 2011'den bu yana yıkılan bina sayısının 100'ün üzerinde olduğunu söyledi. 

Yıkım çalışmalarının belli bir plan ve program kapsamında düzenli şekilde sürdüğünü dile getiren Karahan, yıkım çalışması öncesi ekiplerin belediyeye haber verdiğini ve binaların çevresinde önlem aldıklarını anlattı. 

Karahan, depremde hasar gören binaların yıkım çalışmalarının bir yıl daha sürebileceğini bildirerek, şöyle konuştu: 

"Depremin yaraları sarılıyor. TOKİ ağır hasarlı bina ve konut sahiplerine Muradınlar Mahallesi'nde 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı 928 kalıcı konut yaptı. Ayrıca depremden etkilenen 7 okulumuz ile 6 camimizin yapımı da TOKİ tarafından devam ediyor. Depremzedeler TOKİ'nin yaptığı kalıcı konutlara yerleşti. İlçe merkezindeki hasarlı binalar da can ve mal güvenliği açısından yıkılıyor. Yıkım sonrası ortaya çıkan boş arsalar otomobil sahipleri tarafından otopark olarak kullanıyor. Otopark sorununa çözüm amacıyla belediye olarak biz de bir yıl önce bazı cadde ve sokaklarda paralı otopark uygulaması başlatmıştık. Otopark sorun olmaktan çıkmıştı. Şimdi yıkılan binaların oluşturduğu arsalarda kendiliğinden otoparka dönüşünce Simav'da otopark sorunu büyük ölçüde çözülmüş oldu." 

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder