Pazar Yerinde Hileli Tartıya Belediye Önlemi

| 0 yorum

Kütahya'nın Simav İlçe Belediyesi, hileli tartıya önlem amacıyla çarşamba günleri kurulan halk pazarında iki ayrı noktaya hassas teraziler yerleştirdi. 

Belediyenin yerleştirdiği hassas teraziler pazara çıkan vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Pazarcıdan aldığı ürünü bir de belediyenin hassas terazilerinde tartan vatandaşlar eksik çıkarsa bir yandan zabıtaya şikayette bulunurken, bir yandan da ürünü satın aldığı pazarcıya giderek noksanlarını tamamlatıyor. 

Simav Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Eraş, pazar yerine hassas terazi koyma talebinin vatandaşlardan geldiğini söyledi. Pazar yerinde alışverişe çıkan vatandaşların en çok eksik gramajlı ürün almaktan şikayetçi olduklarını dile getiren Eraş, hayata geçirdikleri uygulamanın olumlu tepkiler aldığını söyledi. 

Pazarcı esnafı Hamdi Utaş, terazi konulduktan sonra kendilerine çekidüzen vermek zorunda kaldıklarını belirtirken, Fadime Dağ isimli esnaf da bu tür yeniliklerin hem kendilerine hem de müşterilere güven verdiğini bildirdi. 

Müşteri Murat Tokdemir, aldıkları ürünün kilosunu belediyenin tartısında kontrol ettiklerini, girişimlerinden dolayı belediyeye teşekkür ettiklerini bildirdi. 

Müşteri Necdet Gönül de, "Uygulamadan dolayı belediyeyi tebrik etmek gerekir. Aldığımız ürünün fazla veya eksik tartılıp tartılmadığından emin oluyoruz" dedi. 

0 yorum:

Yorum Gönder