Kütahya Emniyet Müdürlüğünün Ekim Ayı Bilançosu

| 0 yorum



Kütahya'da, ekim ayında şahsa karşı 482, mala karşı 125 suç işlenirken, şahsa ve mala karşı işlenen suçlar dolayısıyla 25 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünün internet sitesinde yer verilen bilgilere göre, şahsa karşı işlenen 482 suçtan 4'ü faili meçhul, 48'i faili firar, mala karşı işlenen 125 suçtan 35'i faili meçhul, 10'u faili firar olarak kayıtlara geçti.

Şahsa karşı işlenen suçlarla ilgili 656 kişi yakalandı, bunlardan 15'i tutuklandı, 58 kişi ise aranıyor. Mala karşı işlenen suçlara ilişkin yakalanan 126 kişiden 10'u tutuklanırken, 12 kişi aranıyor. Mala ve şahsa karşı işlenen suçlarda 3 tabanca, iki av tüfeği, 17 mermi, 3 kuru sıkı tabanca, 9 bıçak ve 62 diğer suç aleti ele geçirildi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığında 7, sigara kaçakçılığında 7, parada sahtecilikte 5 olmak üzere kaçakçılık ve organize suçlar kapsamına giren 19 olay kaydedildi.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 1585 gram esrar maddesi, bir adet ecstasy uyuşturucu hap, 12 bin 108 paket gümrük kaçağı sigara, 18 adet kaçak cep telefonu, 4 adet kaçak kamera, bir adet 200 lira, 5 adet 100 lira, 38 adet 50 lira, bir adet 500 avro sahte banknot ele geçirildi.

12-26 Ekim tarihlerinde, Hayme Ana Kız Teknik ve Meslek Lisesinde 15 öğretmen ve 250 öğrenciye, Ali Güral Lisesinde iki öğretmen ve 250 öğrenciye, Dumlupınar Anadolu Öğretmen Lisesinde 5 öğretmen ve 130 öğrenciye, Özel Başaran Yıldız Lisesinde 10 öğretmen ve 71 öğrenciye madde bağımlığı hakkında konferans verildi.

-Trafik olayları ve pasaport işlemleri-

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre, geçen ay sonu itibariyle il merkezinde 69 bin 847, il genelinde 158 bin 156 araç bulunurken, sürücü belgesine sahip kişi sayısı merkezde 122 bin 118, il genelinde 215 bin 82 olarak kaydedildi.

İl genelindeki 3 kazada 6 kişi yaşamını yitirirken, 75 kazada 140 kişi yaralandı, 43 kazada 469 bin 30 lira hasar oluştu.

Polis trafik ekiplerince 18 bin 997 araç kontrol edilerek, 3 bin 946 araç için 541 bin 552 lira ceza kesildi. 481 araç trafikten men edildi, 128 sürücü mahkemeye sevk edildi ve 51 alkollü sürücüye işlem yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, 277 kişiye genel, 106 kişiye hususi damgalı, 21 kişiye hizmet damgalı olmak üzere 404 kişiye pasaport verdi. Yabancılarla ilgili ikamet tezkeresi işlemi ise yeni 39, temdit 30 olarak 69 kişiye uygulandı.

-Çocukların karıştığı suçlar ve kayıp çocuklar-

İl merkezinde çocukların karıştığı 69 olay meydana gelirken, bu olaylarla ilgili 60 çocuk hakkında suç şüphelisi, 53 çocuk hakkında mağdur olarak işlem yapıldı ve mahkemeye sevk edilen çocuklar hakkında tutuklama kararı verilmedi.

Çocukların karıştığı 69 suçtan 5'i hırsızlık, 32'si kasten yaralama, 5'i taksirle yaralama, 8'i yaralamalı trafik kazası, 3'ü hakaret, 6'sı tehdit, ikisi aile içi şiddet, ikisi rahatsız etme, biri 6136 sayılı kanuna muhalefet, 3'ü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele suçları, ikisi zehirlenme olarak kayıtlarda yer aldı.

İl merkezi ve ilçelerden, evden veya bulunduğu kurum ve kuruluştan kaçtığı gerekçesi ile kayıplık müracaatı bulunan 15 çocuğun tamamı ile önceki aylardan aranması bulunan 5 çocuk bulunarak ailelerine veya ilgili kurum ve kuruluşa teslim edildi. Eylül ayında kaybolan iki çocuğun aranmasına devam ediliyor. Diğer illerden aranıp Kütahya'da bulunan iki çocuk da ailesine ya da ilgili kuruma teslim edildi.

-Toplum Destekli Polislik faaliyetleri-

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince, 70 iş yeri, 25 okul ve resmi kurum, 13 mahalle muhtarı ile 407 ev ziyareti yapılarak, 764 vatandaşla görüşüldü.

Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, suça neden olan fiziki unsurları ortadan kaldırarak suçla etkin bir mücadele sağlamak ve bütün bunların neticesinde suçtan suçludan arındırılmış yaşam alanları temin etmeye çalışmak amaçlandı.

Genel güvenlik hizmetlerini vatandaşın katılımı ile daha etkin bir şekilde yürütmek, vatandaşları Toplum Destekli Polislik faaliyetleri, evden ve iş yerinden hırsızlık, oto ve otodan hırsızlık, yankesicilik ve kapkaç, Kurban Bayramı öncesinde sahte para dolandırıcılığı, şüpheli şahıs ve araçlarla karşılaşılması durumunda 155 Polis İmdat Hattının aranması konusunda vatandaşlarla görüşmek suretiyle bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında Yunus Emre ve Dumlupınar mahallelerinde yaşayan 650 kişiyle görüşülerek hazırlanan bilgi notları dağıtıldı.

"Çocuk Dostu Projesi" kapsamında sorumluluk alanında bulunan okullar ziyaret edilerek, polislik mesleğinin tanıtılması, öğrencilerin meslek seçimlerine katkıda bulunmak, polis kolejleri hakkında bilgilendirme yapmak, 155 Polis İmdat Hattını tanıtmak ve güvenlik hizmetlerine vatandaşların daha etkin katılımını sağlamak amacıyla okullarda gerçekleştirilen Okul Aile Birliği toplantılarına katılım sağlandı.

Osmangazi Mahallesi Kaysı Sokak'ta yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Dursun Yağışkan'ın (6) okula gitmediği tespit edildi. Gerekli kurumlar ve kaydının bulunduğu Bahattin Çini İlköğretim Okulu idarecileri ile görüşülerek, bedensel ve zihinsel gelişimine en uygun olan okula yerleştirilmesiyle ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı. Çocuğun, Yavuz Sultan Selim Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezine yerleştirilmesine katkıda bulunuldu. Çocuk ve ailesi, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık tarafından makamında kabul edilerek, giysi ve oyuncaklardan oluşan hediyeler verildi. 
- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder