Simav'da Muradınlar Mahallesi'nin Su Sorunu Gideriliyor

| 0 yorum


Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 19 Mayıs'taki depremden sonra TOKİ tarafından toplu konut alanı ilan edilen Muradınlar Mahallesi'nin su ihtiyacını gidermek için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Karahan, Aa muhabirine, Muradınlar Mahallesi'nin ihtiyacını karşılayacak içme suyu temini için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kalkan Çayı yanında açılan ve saniyede 40 litre soğuk su alınan kuyudan sağlanan suyun, mahalledeki TOKİ konutları, geçici prefabrike Yunus Emre Evleri, fakülte ve meslek yüksekokulu binaları, spor salonu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu

(YURTKUR) binalarına verilmesini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Karahan, şöyle konuştu:

"Su kuyumuzla TOKİ tarafından Muradınlar Mahallesi'nin yüksek kesimine yapılmakta olan 2 bin tonluk su deposu arasına döşenecek hat çalışmasının projesini hazırlayıp bu projeye ilişkin İller Bankası Genel Müdürlüğünden hibe kapsamında malzeme desteği alacağız. Bunun için projemizi Eskişehir ve Ankara ziyaretlerimizde İller Bankası yetkililerine sunduk. Gereken Belediye Meclisi kararını da aldık. İller Bankası Genel Müdürlüğü Etüt Proje Daire Başkanlığında protokol imzalayacağız."

Karahan, çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek, kuyudan elde edilip mahallenin ihtiyacı dışında kalacak suyu, belediyeye ait 600 ton kapasiteli su deposuna nakledip Eynal mevkisi ile TOKİ konutları alanının park ve bahçe düzenlemelerinde değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder