Bornova ve Altıntaş Kardeş Şehir Anlaşması Yaptı

| 0 yorum


İzmir'in Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Kütahya'nın Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İmzaların atılması nedeniyle iki başkan birlikte pasta kesti. 

Bornova Belediye Meclisi en son toplantısında Kütahya'ya bağlı Altıntaş Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurma kararı aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da bu kararın gereğini yerine getirerek gerekli anlaşmayı yaptı. Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak'ı makamında ağırlayan Sındır,Bornova hakkında bilgiler verdi. Daha sonra iki başkan kardeş şehir ilişkisi kurulması için gerekli protokolü imzaladı. İmzaların atılması nedeniyle iki başkan birlikte pasta da kesti. Kardeş Şehir İlişkisi anlaşmasının imzalanmasına Altıntaş Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanı Nadir Ertaş da şahitlik etti. 

Türkiye'nin güzide kentlerinden biri olan Altıntaş Belediyesi ile bu anlaşmanın imzalanmasından
duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sındır, "Bu sadece belediyelerin değil, aynı zamanda ilçede yaşayanların da kardeşliğidir. Bu birliktelik her iki belediyeye büyük katkılar sağlayacak. Biz her alanda kardeş şehirolmanın gereklerini yerine getirmeye kararlıyız. Bu mutabakatı kağıt üzerinde bırakmayıp mutlaka uygulamaya geçireceğiz. " dedi. 

Bornova Belediyesi ile kardeş şehir olmanın kendileri için gurur vereci bir gelişme olduğunu ifade eden Altıntaş Belediye Başkanı Nadir Ertaş da şöyle konuştu: "Bu gururu halkımızla birlikte yaşayacağız.Bornova, gerçekten İzmir'in en büyük ilçelerinden biri. Bizim Bornova'dan öğreneceğimiz çok şey var. Karşılıklı olarak tecrübelerimizi paylaşacağız. Bu anlaşmanın her iki belediyeye de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. "

0 yorum:

Yorum Gönder