Türkiye Kupasında KÜTAHYASPOR Bursa Nilüferspor ile eşleşti

| 0 yorum

Türkiye Futbol Federasyonu'nca (TFF) düzenlenen ve bu yıl statüsü değiştirilerek 81 ilden takımların katılımı sağlanan Türkiye Kupası'nda birinci tur kuraları çekildi. Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Kütahyaspor, bu turda Bursa Nilüferspor ile eşleşti. 

Bu sezon "Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganıyla oynanacak Türkiye Kupası'nın birinci tur kuraları, TFF'nin İstanbul İstinye'deki merkezinde çekildi. 

Kura çekilişine, TFF 3. Lig'de yer alan 54 takım ile aralarında Kütahyaspor'un da bulunduğu profesyonel liglerde temsilcisi olmayan illerden 32 BAL takımı olmak üzere toplam 86 takım katıldı. 

Tek maç eleme usulüne göre gerçekleştirilecek birinci turda Bursa Nilüferspor ile eşleşen Kütahyaspor, karşılaşmayı Kütahya'da oynayacak. 

Manavgat Evrenseki, Hacettepe, Belediye Bingölspor, Aydınspor 1923, Batman Petrolspor, Adıyamanspor, İskenderunspor 1967, Menemen Belediyespor, Gebzespor, Derince Belediyespor, Kilimli Belediyespor, Refahiyespor, Silivrispor, Dardanelspor, Ümraniyespor, 4 Eylül Belediyespor, Yalıspor takımlarının bulunduğu Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta yer alan Bursa Nilüferspor, ilk hafta maçında deplasmanda Çanakkale Dardanelspor ile 2-2 berabere kaldı. 

Birinci turdaki diğer eşleşmeler şöyle: 

Maltepespor-Silivrispor, Beylerbeyispor-Edirnespor Gençlik, İstanbulspor-Fatih Karagümrükspor, Anadolu Üsküdar-Ümraniyespor, Çerkezköyspor-Sancaktepe Belediyespor, Darıca Gençlerbirliği-Derince Belediyespor, Kocaelispor-Beyköy Belediyespor, Gebzespor-Gölcükspor, Altınova Belediyespor-Çanakkale Dardanelspor, Oyak Renault-Orhangazispor, Altınordu-Menemen Belediyespor, Aydınspor 1923-Bergama Belediyespor, Bucak Belediye Oğuzhanspor-Tekirova Belediyespor, Manavgat Evrenseki-Muğlaspor, Sandıklıspor-Emrespor, Uşak Belediyespor-Afyonkarahisarspor, Hacettepespor-Keçiörengücü, Çorum Belediyespor-Yeni Amasyaspor, Çorumspor-Ankara Demirspor, Kastamonuspor-Ayancıkspor, Kilimli Belediyespor-Bartınspor, Kırşehir Köy Hizmetlerispor-Yozgatspor, Kayseri Şekerspor-MKE Kırıkkalespor, Karaman Belediyespor-Nevşehirspor Gençlik, Niğde Belediyespor-68 Yeni Aksarayspor, Arhavispor-Trabzon Kanuni Futbol Kulübü, Arsinspor-Pazarspor, Erzincanspor-Dersimspor, Erzincan Refahiyespor-4 Eylül Belediyespor, İskenderunspor 1967-Adıyamanspor, Kahramanmaraş Belediyespor-Kırıkhanspor, Kadirlispor-Kilis Belediyespor, Ardahanspor-Patnos Gençlikspor, Karsspor-Iğdır Üniversitesispor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Elazığ Belediyespor, Belediye Bingölspor-Diyarbakırspor, Belediye Vanspor-Tatvan Gençlerbirliğispor, Siirtspor-Muş Ovasıspor, Cizre Basraspor-Mardinspor, Batman Petrolspor-Hakkari Zapspor, Erzurum Büyükşehir Belediyespor-Beşikdüzüspor, Gümüşhanespor-Bayburt Özel İdare Gençlikspor. 

-Türkiye Kupası'nda finale giden yol- 

Türkiye Kupası birinci turunda, profesyonel takımı bulunmayan il merkezlerinden 32 BAL takımı ve Spor Toto 3. Lig'den 54 profesyonel takım yer alıyor. Takımlar rakipleriyle tek maç eleme usulüne göre karşılaşacak. 

İkinci turda, birinci turdan gelecek 43 takımın yanı sıra Spor Toto 2. Lig'den 34, PTT 1. Lig'den 18 ve Spor Toto Süper Lig'den Avrupa'ya gidenler dışındaki 13 takımla toplam 108 takım, üçüncü tura çıkabilme mücadelesi verecek. İkinci tur da tek maç eleme usulüne göre oynanacak. 

Üçüncü turda, ikinci turun kazanan 54 takımı bir üst tura çıkabilmek için mücadele edecek. Bu turda da tek maç eleme usulü geçerli olacak. 

4'üncü tura çıkan 27 takıma, bu turda, Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil eden Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor katılacak. Bu 32 takımdan, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımları, üst ligden başlamak üzere seri başı olacak. 

5'inci turda 16 takım, tek maç eleme usulüyle karşılaşacak. 

6'ncı turda kalan 8 takım, 4'erli iki grupta yer alacak ve çifte devreli lig usulüne göre mücadele edecek. 

7'inci tur, yani yarı finalde Play-Off gruplarından gelen 4 takım, çapraz yöntemle eşleştirilecek ve çift maç eleme yöntemiyle karşılaşacak. Bu iki karşılaşmanın kazananları, finalde Türkiye Kupası için mücadele verecek. Final karşılaşması tarafsız sahada oynanacak. 

0 yorum:

Yorum Gönder