Tarihi Okul Binası ve Minareye Onarım Talebi

| 0 yorum

Emet ilçesine bağlı Eğrigöz belde Belediyesi Başkanı Mehmet Alkan, yıkılmak üzere olan tarihi okul binası ve minarenin onarımı için ilgili kuruluşlardan destek istedi. 

Alkan, AA muhabirine, beldedeki Anadolu Selçuklu döneminden kalma minare ve 1928 yılında yaptırılan ortaokul binasının yıkılmak üzere olduğunu söyledi. 

Beldenin kuruluşunun çok eski yıllara dayandığını ifade eden Alkan, şöyle konuştu: 

"Beldemizde, Anadolu'ya Türkler'in yerleşmesinden önceki dönemlerde Roma dönemi kalıntıları, geçmişinin eski olmasının kanıtıdır. Tarihte, esirlerini kazığa oturtarak öldürdüğü bilinen Kazıklı Voyvoda, Fatih Sultan Mehmet döneminde esir alınarak, beldemizdeki kalede hapsedilmiştir. Anadolu topraklarının Türkler'e geçmesi ve Kütahya ilimizin de Anadolu Selçukluları hakimiyetine girmesinden sonra beldemizde Anadolu Selçukluları döneminde bir cami yapılmış. Cami, 1970 yılındaki Gediz depreminde yıkılınca yenisi yapılmış. Ancak yanındaki minare sağlam kalmış. 1928'de yaptırılan ortaokul binamız da bugün harap durumdadır. Sit alanı olduğu gerekçesiyle bakım ve onarım yapılamadığından virane halde durmaktadır. Bu minare ve ortaokul binasının onarımı için ilgili kuruluşlardan destek bekliyoruz." 

0 yorum:

Yorum Gönder