Simav'da Devlet Hastanesinin Yer Sorunu Çözüldü

| 0 yorum
Kütahya'nın Simav ilçesinde aylardır gündemden düşmeyen yeni devlet hastanesinin yerinin belirlenmesi meselesi nihayet çözüldü. Yeni hastanenin yeri olarak ulaşım problemi olmayan Leylekkürü mevkii fuar alanı yakını olarak belirlendi. 

Sağlık Bakanlığı, Kütahya'nın Simav ilçesinde ekonomik ömrünü tamamlamış 180 yataklı Doç. Dr.İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin yerine 150 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel konforunda ve 50 yıl ömrü olan yeni bir hastane yapımı için çalışma başlatmıştı. Ancak yeni hastanenin yeri konusundaki siyasiler ve bürokratlar ortak bir noktada buluşamaması nedeniyle hastane inşaatına bir türlü başlanamıyordu. 

Simav Belediyesi'nde buluşan; Belediye Başkanı Kasım Karahan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, CHP İlçe Başkanı Kasım Öner, MHP İlçe Başkanı İsmail Karaağaç, DP İlçe Başkanı Mehmet Yörük'ün katıldığı toplantıda hastanenin yeri konusunda ilk kez orta bir fikir birliğine varıldı. Toplantıda hastanenin çevre yolu üzerindeki Leylekkürü mevkii fuar alanı yakınına yapılmasına karar verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder