Özel Halk Otobüslerinde Güvenlik Kamerası Dönemi

| 0 yorum

Kütahya'da toplu taşıma hizmeti verilen özel halk otobüslerinde günün 24 saati kayıt yapma özelliğine sahip güvenlik kameraları monte edilmeye başlandı. 

Zafertepe Mahallesi'ndeki otobüs park alanında, güvenlik kamerası sistemini gazetecilere tanıtan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, 9 yıllık görev süresi içinde özel halk otobüsü işletmecileriyle her zaman iyi iletişim kurarak güzel çalışmalar yaptığını söyledi. 

Güvenlik kamerası sisteminin, yolcuların şikayetleri durumunda belge niteliğinde olacağını belirten İça, şöyle konuştu: 

"Bu sistem, otobüslerde şoförlerle yaşanacak herhangi bir olayda, kimin haklı kimin haksız olduğu noktasında güzel bir belge olacaktır. Sistem sayesinde tartışmalar yaşanmadan önlenmiş olacak. Bu sistem, tartışma unsuru oluşturan her iki taraf için de caydırıcılık işlevi görecek. Meclisimizden böyle karar çıkararak süratle bu uygulamayı gerçekleştirdik. Bundan sonra bütün otobüslerde bu sistem olacak. 'Bu otobüste kamera kayıt sistemi vardır" diye uyarı levhaları da asacağız. Bunu vatandaş da bilecek şoför de bilecek. Bir sorun olduğunda bu kayıtları alıp inceleyeceğiz. Bundan sonra eminim ki, şoförlerimiz, yolculara kırmadan, dökmeden, daha kibar ve nazik davranacak." 

-18'er metrelik körüklü otobüsler denenecek- 

İça, toplu taşımacılıkta yeni uygulamalar yapılması için çalışmalarının sürdüğünü ve trafiğin rahatlatılması bakımından 18'er metrelik körüklü otobüslerin kentte deneneceğini bildirdi. 

Troleybüslerle taşımacılık sistemini hayata geçireceklerini dile getiren İça, "Bu sistemin altyapısını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hazırlıyoruz. Troleybüs sistemi gelince hem taşıma ücretlerinde ucuzlama olacağını hem de trafiğin rahatlayacağını öngörüyoruz" dedi. 

İça, özel halk otobüsleri için bulvar, cadde ve sokaklarda ayrı yollar belirlenmesi amacıyla çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi. 

0 yorum:

Yorum Gönder