Gediz'de 'En Güzel Tarhana Pişirme' Yarışması

| 0 yorum

Kütahya'nın Gediz ilçesinde düzenlenen "10. Tarhana Festivali"nde kadınlar en güzel tarhanayı pişirmek için yarıştı. 

Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen 'en güzel tarhana pişirme' yarışmasında, tarhananın görünüşü, kokusu, kıvamı ve lezzeti gibi kriterlerle 6 tarhana ustası bilgi ve becerisini sergiledi. 

Naciye Gönen 129 puanla birinci seçilirken, Elif Kuzu 123 puanla ikinci, Hatice Günay 121 puanla üçüncü, Ayşe Ekinci 107 puanla dördüncü, İsmail Gürcan 102 puanla beşinci ve Perihan Karadağ 94 puanla altıncı oldu. 

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Törende bir konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, şehirlerin kimliği ve markası olan festivallerin kalkınma ve gelişmeye büyük katkı sağladığını söyledi. Bazı şehirlerin festivallerin önemini henüz fark edemediklerini belirten Aksoy, Gediz'in bunu 10 yıl önce kavradığını ve Tarhana Festivalini geleneksel hale getirerek her yıl büyütmeyi başardığını kaydetti. 

Milletvekili Soner Aksoy, her yıl Adnan Menderes Kültür Parkı'nda gerçekleştirilerek büyüyen Gediz Tarhana Festivali'nin bu yıl parkta yapılan düzenleme çalışmaları sebebiyle sönük geçtiğini ifade ederek, "Ama önümüzdeki yıldan itibaren festivalin daha canlı gerçekleşeceğine inanıyorum. Hediyelerin de biraz daha okkalı olması gerekir. Bu festivalimizi daha kimlikli, daha şahsiyetli ve daha meşru bir hale getirmemiz lazım. Bunu yaptığımız takdirde ve buna benzer diğer kendi ürünlerimizi piyasaya sürdüğümüz müddetçe mutlaka ekonomimiz gelişecektir. Gediz'de devlet yatırımı yok. Gediz'de özel sektör vardır. Gediz kendi ayaklarının üstünde duran bir toplumdur. Becerikli iş bitiren bir toplumuz biz. İlçelerin arasında bu yönüyle tebarüz etmiş tek ilçe Gediz'dir. Tavşanlı'ya gidersiniz bir sürü devlet yatırımı var. Herkes gideyim burada memur olayım, işçi olayım, salla başı al maaşı. Bunun hesabı içerisindedir. Ama bizimkiler tırnaklarını söke söke ayakta durmayı becermişlerdir ve bu gün Kütahya'nın ekonomik yönden de gelişmiş en önemli ilçelerinden biridir. Festivallerin de esas yapmak istediğimiz de maksat budur" dedi. 

Geç saatlere kadar süren tarhana pişirme programından sonra belediye önünde mehter gösterisi yapıldı. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder