Hisarcık'a 80 Kişilik Öğrenci Yurdu İnşa Ediliyor

| 0 yorum
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Özel Hisarcık Eğitim, Öğretim, Yurt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nce inşa ettirilecek 80 öğrenci kapasiteli yurt için temel atma töreni yapıldı. 

Temel atma töreninde konuşan şirketin eğitim hizmetlerinden sorumlusu İlahiyatçı Ali Peköz, " Bugün temelini atacağımız bu müesseseden yetişecek çocuklar manen bizim evlatlarımızdır. Allah herkesin evladını hayırlı etsin. Biliyorsunuz mekanlara güzellik kazandıran içinde bulunan insanlardır. O insanlara güzellik kazandıran da sinelerinde taşıdığı güzel niyetleridir. Takdir edersiniz ki bu toprak parçasına güzellik kazandıracak içindeki okuyacak, yetişecek talebelerdir. Onlara da güzellik kazandıracak sinelerinde taşıdığı güzelliklerdir. Niyetimiz şudur. Bu müesseseler Allah'ın izniyle ahir zamanda dünyanın sonunda kurulacak medeniyeti kuracak insanların yetişeceği müessesedir. Biz o cümleden sade bir müessese olarak bakamayız. Hayma Ana'ya bir beyin anası olarak baksaydık yanılırdık. 600 yıl dünyaya hükmedecek kutlu bir medeniyetin anası olarak baktığımızdan ufkumuz bir anda dünya kadar genişliyor. Aynı cümleden bu müesseseye de sade bir müessese değil, gelecek medeniyetin kurulduğu bir müessese nazarıyla bakarız ve ufkumuz genişler. Yetişen evlatlar hayırlıdır. Dünya ölçeğinde bunu görüyoruz." Diye konuştu. 

İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan tarafından yapılan duanın ardından kurban kesilip öğrenci yurdunun temeli atıldı. 

İnşaatına başlanan öğrenci yurdu hakkında açıklamalarda bulunan şirketin Müdürü Mehmet Helvacı," Cumhuriyet Mahallesi Kadılar caddesinde 235 metrekare arsada inşaatına başlanan 3 katlı öğrenci yurdu 1000 metrekare kapalı alana sahip olacak. 80 öğrenci kapasiteli yurt yaklaşık 600 bin liraya mal olacak. İnşallah hayırlı bir hizmet ve kurum olur. Bu inşaata vatandaşlarımız büyük destekleriyle başladık. İnşaatı tamamlayabilmek için yine değerli vatandaşlarımızın destek ve yardımlarına ihtiyacımız olacak" dedi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder