Hacca Özel Şirketle Gidebilmek İçin Müftülükte Sabahladılar

| 0 yorum
Kütahya'da yüzlerce hacı adayı, kutsal topraklara özel şirketler aracılığıyla gidebilmek için müftülükte sabahladı. Müşteri kapmak isteyen özel şirket yetkilileri arasında yaşanan tartışmayı ise polis yatıştırdı. 

Kura çekimiyle Kütahya il genelinden bin 124 kişinin hacca gideceğinin kesinleşmesinin ardından bu sayının yüzde 40'ının özel şirketlere verileceği duyuruldu. 420 kişinin özel şirketlerle hacca gidecek olması özel şirket yetkililerini harekete geçirdi. Şirketler, müftülük girişinde stant açarak müşteri kapma yarışına girdi. Hacı adaylarından başvuran ilk 120 kişi çekilişsiz kurasız özel şirketle gideceği için izdiham yaşandı. Bu arada, bazı şirket yetkililerinin müftülük girişine gelenlerin isimlerini liste yaparak asması gerginliğe sebep oldu. Gerginlik üzerine olay yerine gelen polis, şirket yetkilileri arasındaki tartışmaları yatıştırmakta güçlük çekti. 

Mehmet Emin Torun isimli şirket yetkilisi, "Burada belgesi olmayanlar hacı adaylarını götürmek için çeşitli vaatlerde bulunuyor. Yetkililer bu kargaşayı gidermediği için yüzlerce hacı adayı, kutsal topraklara özel şirketle gidebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. Yüzlerce hacı adayı müftülük binası girişinde sabahladı" dedi. 

Hacı adayları da, kişilerin özel şirketi seçme hakkı olması gerektiğini dile getirerek, durumun düzeltilmesini istediler. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder