10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

| 0 yorum
10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kütahya il etkinliğine katılan 24 ülkeden 65 öğrenci, mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde kentte yürüyüş yaptı. 

Kütahya Eğitim Gönüllüleri Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında kente gelen yabancı konuklar, ilk olarak Kütahya Belediyesi'ne ait turizm otobüsüyle şehir turu attı. 

Öğrenciler, daha sonra Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve İdris Bal, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü ve daire müdürlerinin katılımıyla Ulu Cami önünden kortej yürüyüşüne başladı. 

Kütahya Mehter Musikisi ve Halk Oyunları Derneği mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş sırasında vatandaşlar, öğrencileri alkışlayarak sevgi gösterilerinde bulundu. 

Asım Gündüz Caddesi ve "Sevgi Yolu" diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden yürüyüş, Zafer Meydanı'nda sona erdi. 

Bal, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk insanının, dünya barışı ve insanlık için gayret gösterdiğini, dil, din ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanında fedakarca çalıştığını söyledi. 

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki Türk okulları için emeği geçen herkese teşekkür eden Bal, "Burada dünya barışını görüyorum. Terör ve fakirlik böyle önlenir, kardeşlik böyle sağlanır. Dil, din ayrımı yapmadan kardeş olarak böyle el ele tutuşabiliyorsak barış sağlanır. Sevginin dili budur" dedi. 

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder