Göbel'de Sıcak Su İçin Sondaj Çalışmaları Başladı

| 0 yorum

Tavşanlı Belediyesi, Göbel'de bulunan kaplıcaların kapasitelerinin artırılması ve bu alana yeni yatırımların gelebilmesi için sondaj çalışmalarına başladı. 


İlk sondaj Belediye Başkanı Mustafa Güler'in de katılımıyla kurban kesilerek yapıldı. 


Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Tavşanlı halkının bildiği gibi, 


Göbel Termal Turizm Merkezi. Termal özelliğini taşıyan su bizim doğal kaynak suyu. Önceki dönemlerde denemesi yapılan bulunamayan su konusunda biz kış ayında Türkiye'de jeotermal sıcak suyla ilgili sistem çalışması yapıldı. 8 


farklı nokta tespit edildi. Bu yapılan tespitler önceki dönemlerde yapılmış olan çalışmaların tahlilleri ile üst üste örtüştürmek suretiyle Göbel'de 600 metre derinliğe inildiği zaman 50 dereceye yakın bir suyun olma ihtimali raporu ortaya çıktı. 


Elimize geçen rapor çerçevesinde biz Tavşanlı halkının yıllardır umutla beklediği sıcak su konusunda son bir çalışma yapalım dedik. Önceki çalışmalar 250-300 metre aralığında kalmıştı bu 600 metre derinliğinde. Göbel Termal Turizm Merkezinin jeopolitik özelliğine baktığınız zaman 800 metrelerden sonra su bulma ihtimali kesinlikle yok. Yakınlarımızda Yoncalı, Emet, Dereli var biz de Göbel'i de süsleyelim dedik. Bu çerçevede iki aşamalı bir ihale söz konusu. İhalenin birinci çerçevesinde deneme kuyusu var. Yani 600 metre derinliğe ineceğiz eğer su bulunursa ikincisinde de kuyunun yeniden rehabilitasyonu ve sıcak su üretimine yönelik olarak çalışmalar yapılacak. Bugün burada yaptığımız dua ile kestiğimiz kurban ile bu umudu hayata geçirmenin gayreti içinde bulunduk" dediç 


"Göreve geldiğimizden günden beri Göbel'in değerini artırma konusunda çalışmalarımız" diyen Güler, "Apartlarımızı geçen yıl hizmete sokmuştuk. Halk arasında 1960'lı yıllardan itibaren hizmet veren tek katlı eski binaları da yıkmak suretiyle 


20 tane daha villa türü apart oluşturduk. Haziran sonu gibi bu bölge devreye girmiş olacak. ve Göbel'de 108 aparta ulaşmış olacağız. 20 apartın mermer çalışmaları ve mutfak çalışmaları tamamıyla bitti. 15 gün sonra dış cephesinin mantolanması ve boyanması işi yapılacak. Şu anda % 90'lık bir doluluk oranı var. Ortalama 6 kişilik bir ailenin rahatlıklar kalabileceği bir daire. Bu blokların hem merkezi noktada olması hem de mimarilerinin biraz daha modern olması nedeniyle vatandaşlar tarafından en çok merak edilen apartlar oldu" diye konuştu. 


Güler konuşmasına şöyle devam etti: "Geçen yıl 55 dönüm araziyi göbel'de kamulaştırdık. Daha da kamulaştıracağız. Böylece yer konusunda ki sıkıntımızda kalkmış olacak. Bu saatten sonra Göbel'de yatırımcı bulmakta zorlanmayız. 


Eğer sıcak suyu bulursak otel projesi zaten vardı onu da en kısa zamanda hayata geçirme konusunda gayretimiz var. Bunlar belediyenin yapmış olduğu hizmetler. 


Devlet eliyle yapılacak olan hizmetlerde var. Mesela biz il Özel idaresine Göbel Termal Turizm alanında da bir kuyu çalışması yapın sıcak suyu bulursanız biz sizden kuyuyu kiralarız diye talep ilettik. Bunun cevabını bekliyoruz. 


Turizm ve otelcilik 


İşletmeciliği bölümünün uygulama yerleri olarak Göbel'de üniversite yönetimine 


alan teslim edeceği. Karşılıklı görüşmelerimiz devam ediyor. Birde Tavşanlı sınırları içerisinde turizm lisesi söz konusu. Halk tarafından Çingen çeşmesi olarak bilinen 


çeşmenin oradaki meraya yapılanması konusunda Milli eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim Müdürlükleri ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Eğer bu projede olursa Göbel çok canlı, dünyaca tanınan, su zenginliğini kullanabilen, ender merkezler haline gelecek. 


Geçen yıl Turizm Bakanlığının Türkiye genelinde sadece 6 belediyeye sağlamış olduğu imkan çerçevesinde Portekiz ve İspanya'ya termal turizm fuarına gittik. Biz sağlık turizmi için hep sıcak suyun kullanıldığını zannediyorduk. Ama orada gördüğümüz durum farklıydı. 26 derecede klinik tedavi özelliğini kullanıyorlar. Türkiye'de henüz böyle bir uygulama yok. Orada bu uygulama 1906 yılında başlamış. Vural Kavuncu ile birlikte Göbel ile ilgili çalışmalarımız var. Eğer bu suyu bulursak yurt dışında uygulanan özelliği de hayata geçirebiliriz." 


Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay ise, "Göbelde yıllardır yapılan çalışmalar son aşamalara geldi. Göreve geldiğimiz günden bugüne yaptığımız çalışmalarda bitmek üzere. Bu konuda başkanımızın destekçisiyiz. Halkımızın da destek vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


TAGTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Arslan da, "İç Batı Anadolu'nun en büyük ilçelerinden olan Tavşanlı'da bölgemizdeki 


göbel termal tesislerin Türkiye'de sayılı tesis olması açısından bir çalışma yapıyoruz. İnşallah 


suyu buluruz. Ben bugünü bir milat olarak kabul ediyorum" dedi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder