Yağış Simav'da Evin Bir Kısmını Yıktı

| 0 yorum

Kütahya Simav'da son günlerde etkili olan yağışlar Yeni Mahalle Namık Kemal Caddesi üzerinde önceki yıllarda vefat eden Hasan Akçay'a ait koruma altındaki yaklaşık 80 yıllık kullanılmayan iki katlı ahşap binanın bir kısmının yıkılmasına neden oldu. 

Binanın enkazı, Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce çevrede güvenlik önlemi alındıktan sonra kaldırıldı. 

19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremde hasar gören binanın bir kısmının çökmesine, son günlerdeki etkisini artıran yağışların kerpiç duvarları zayıflatmasının yol açtığı belirlendi. 

Mahalle Muhtarı Yusuf Cihan, bir kısmı yıkılan evin can kaybına neden olmamasının kendilerine teselli verdiğini söyledi. 

Aynı Mahallede koruma altında birçok eski ev bulunduğunu ifade eden Cihan, "Bu evler kullanılmıyor, ama can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturuyor. Bu evleri koruma altında bulunduran yetkililer önce deprem, sonra yağışlar nedeniyle iyice zayıflayan bu eski evleri fotoğraflarından değil, yerinde görerek incelemeli. Her yağışta bu tür evlerin birisi yıkılıyor" dedi. 
Mahalle halkından Kamil Uzun (67), "Mahallemizde bu tür eski ev sayısı hayli fazla. Bunların tamamı eski ev. Tarihi ev değil. Ev sahipleri koruma altında tutulduğu için evlerine bir şey yapamıyorlar. Her yağışta çoluk çocuğumuzun enkaz altında kalmasından korkuyoruz. Bu tür evlere bir önlem alınmalı" dedi. 

0 yorum:

Yorum Gönder