Kütahya'da 167. Kuruluş Yıldönümü Coşkusu

| 0 yorum



Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümü, Kütahya Belediye Kültür Sarayı'nda yapılan törenle kutlandı. 


İlk olarak Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kuruluş yıldönümü etkinlikleri, daha sonra Belediye Kültür Sarayı'nda yapılan programla devam etti. 


Emniyet Teşkilatı mensupları, güvenlik ve huzuru sağlama ile ilgili görevleri, her zaman, kanunlarla verilen yetkiler çerçevesinde yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, "Mesai mefhumu gözetmeden fedakarca çalışan ve son derece dikkatli bir görev anlayışına sahip olan Teşkilat Mensuplarımız aynı özveriyle çalışmalarına devam edecektir.Suç oluşmadan önlemeyi hedef olarak benimseyen Teşkilatımız, etkin ve sonuca götüren hayati değerde tedbirler almaktadır. Buna rağmen meydana gelen olaylara ise sağduyu içerisinde ve anında müdahale etmekte, adaletin hızlı bir şekilde tecelli etmesi adına, failler çok kısa sürede yakalanmaktadır" dedi. 


"GÜVENLİK ÖZGÜRLÜKTÜR" 


Hiç rehavete kapılmadan çok çalışmak ve daha nitelikli hizmet üretmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz diyen İl Emniyet Müdürü Akbıyık, "Kütahya'mızda halihazırda sağlanmış olan istikrar ortamının bozulmaması için hepimizin gayret göstermesi gerekmektedir.Evrensel insan haklarının tüm yurttaşlarımıza, hiçbir ayrım gözetmeksizin uygulanması, suçla mücadele sürecinde temel prensiptir.Suçla mücadele eden personelimizin en değerli sermayesi, milletimizle aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağlarının gücü olduğunun bilincidir. Teşkilat olarak hedefimiz, huzur ve güvenin adı olan Kütahya'da, güvenliğin, özgürlüklerin hakim kılınmasını, hukuk devleti ilkelerinin yerleşmesini ve çocuklarımızın geleceğe umutla bakmasını sağlamaktır. Bizler, 'gelecek için okula devam, bizden sonra sıra sizde' gençler diyoruz. 'Güvenlik özgürlüktür' ilkesini benimseyen biz polisler, sizlerden de, bize güvenmenizi istiyoruz. Güvende olmanız bize yeter diyoruz. 2012 yılında da başarılı ve özverili çalışmaların devam edeceğine inancım tamdır. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, sevginin, hoşgörünün ve güvenin egemen kılındığı bir dünyada yaşamak umudu ile teşkilatımızın kuruluşunun 167. yılının bütün teşkilat mensuplarımıza, Kütahyalımıza aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum" diye konuştu. 


"POLİSİMİZ 24 SAAT GÖREVİ BAŞINDA" 


Kütahya Valisi Kenan Çiftçi da, "3 Ocak 2011 tarihinde Kütahya'da göreve başladığımda bir önceki Müdür arkadaşımız vardı ve o emekli oldu. 19 Mayıs günü akşam saat 6 civarında yeni müdürümüz aradı ve göreve başladığını ifade ederek görüşmek istedi. Akşamları yorgun oluyoruz sen yorgunsundur dinlen sabah 6'da görüşürüz dedim. Ona da tamam dedi. O saatte mesai saati değildi. Biz Müdür beyle 19 Mayıs Simav depreminde gece Simav'da görüştük. Emniyetin en üst rütbeli polisinin kafasında böyle bir anlayış var. Yani mesai merhumu gözetmeksizin iş varsa güç varsa böyle bir çalışma var. Polis Arkadaşların anlayışına geldiğimizde 20 Mayıs'ta Simav'a bir deprem ünitesi çadır kent kuruldu. Çadır kentin ardından bu teşkilat oraya karakol kurdu. Teşkilatta bunu kendisi düşünerek, 'benim bunu yapmam gerekli' diye işe başladı ve karakolu kurdu. Aynı teşkilat 24 saat geceli gündüzlü o bölgede vatandaşların hangi derdi var onu gidermeye çalıştı. Burada Kütahya'daki Emniyet teşkilatının özverisini kastediyorum" şeklinde konuştu. 


Konuşmaların ardından Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve başarı belgesi almaya hak kazanan personele 'Başarı Belgesi' Polis haftası nedeniyle yapılan şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye girenlere de ödülleri Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve katılımcılar tarafından takdim edildi. 


Program sonunda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü köpeğinin gösterisi ve Halk oyunları gösterisi yapıldı. 


Tören açılan resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi. 


Törenlere, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkan v. Halil Toklu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, Baro Başkanı Avukat Sabit Özdoğlar, Vali Yardımcıları Haluk Saygı, Metin Selçuk, İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, daire amirleri, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

0 yorum:

Yorum Gönder