Simav'da 30 Dul Maaşa Kavuştu

| 0 yorum

Kütahya Simav'da 15 günlük süreçte herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan 30 dul kadının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın eşi vefat eden kadınlar için başlattığı maaş ödeme projesinden yararlanmak için müracaatta bulunduğu bildirildi. 

Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kaymakam Yüksel Ünal, projeden yararlanmak için Vakfa başvuruda bulunan 30 dul kadının durumlarının incelendiğini ve Nisan ayından başlamak üzere kendilerine aylık 250 TL dul maaşı bağlanacağını bildirdi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın eşi vefat eden kadınlar için başlattığı maaş ödeme projesi kapsamında ilçede herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve eşi vefat eden kadınlara önümüzdeki Nisan ayından itibaren 250 lira maaş ödemesinde bulunulacağına dikkat çeken Kaymakam Ünal, bu haktan yararlanmak isteyen kadınların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapması gerektiğini bildirdi. 

Sosyal güvencesi bulunmayan eşi vefat etmiş dul kadınlara yönelik aylık 250 TL'lik maaş ödemesinin İlkinin önümüzdeki Nisan ayında gerçekleşeceğini dile getiren Kaymakam Ünal," Daha sonraki ayların ödemeleri iki ayda bir yapılacak" dedi. 

Yasadan yararlanmak isteyen sosyal güvencesi olmayan eşi vefat etmiş dul kadınların kendilerine başvuruda yapmasını beklediklerini ifade eden Kaymakam Ünal, "Arkadaşlarımız talepleri köylere kadar giderek titizlikle inceliyorlar. 15 günlük süreçte Vakfımıza 30 dul kadın başvuruda bulunmuş. Bunların durumlarını inceledik. Hepsine de aylık 250 TL maaş bağlanması kararlaştırıldı" dedi. 

BAŞVURU İÇİN NELER GEREKİYOR 

Adres kayıt sisteminde ikametgahının Simav ilçe sınırları içinde olması. Nüfus kayıtlarında resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması. İmam nikahlı yaşayanlar ve imam nikahlı eşi ölenler kapsam dışındadır. Eşinden veya kendisinden hiçbir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmaması ve sosyal güvencesinin olmaması. (SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, 2022'den ölüm, yetim, sakatlık, özürlülük maaşı almıyor olması.3294 sayılı kanun kapsamında muhtaç durumda olmak. - KÜTAHYA 

0 yorum:

Yorum Gönder