Hisarcık'tan Romanya'ya 2 Bin 500 Ton Barit İhracatı

| 0 yorum


Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde faaliyet gösteren bir madencilik firması tarafından, Romanya'ya atom santralinde kullanılmak üzere 2 bin 500 ton barit ihraç edileceği açıklandı. 


Hisarcık'ta faaliyet gösteren Düzenli Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Ercan Temel, 8 yıl önce atıl durumda olan tesisleri satın alarak tesislerde gerekli bakım ve onarımı yaptıktan sonra bugün 24 işçinin çalıştığı birçok ülkeye barit ihraç eden bir kuruluş haline geldiklerini söyledi. 


Müdür Temel, "Şirketimiz tarafından mikronize fabrikamızdan Temmuz ayı sonuna kadar atom santralinde kullanılmak üzere Romanya'ya ihraç edeceğimiz 2 bin 500 ton barit cevherinin karayolu ile sevkiyatı başlamıştır. Baritin yoğunluğunun yüksek olması, aşındırıcılığının düşük olması, yüksek basınç ve ısıya karşı stabil olması, manyetik özelliğinin olmaması nedeniyle sondaj, cam, boya ve sektörünün yanı sıra atom santrallerinde de kullanılmaktadır. Önümüzdeki günlerde İsrail'e 324 ton ve Tunus'a 50 ton barit ihracatı daha gerçekleştireceğiz. Amacımız ihracatı daha da artırarak ülkemize daha fazla döviz kazandırmak ve yeni istihdam alanları yaratarak yöredeki işsizliği azaltmak" diye konuştu. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder