Soğuk Hava Odun ve Kömür Satıcılarına Yaradı

| 0 yorum

Son günlerde tüm ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar Kütahya'nın 864 rakımlı ilçesi Simav'da odun ve kömür satıcılarının işlerinin açılmasına neden oldu. 

Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında eksi 3 dereceye kadar düştüğü Simav'da dondurucu soğuklardan korunmak isteyen vatandaşlar ilçede odun ve kömür satan işyerlerine akın etti. 

Son günlerde ilçe merkezi ve köylerinde etkili olan dondurucu soğukların kömür satışlarının ikiye katlanmasına neden olduğunu ifade eden İbrahim Çelik, "Simav son 30 yılın en sert kış mevsimini yaşıyor. Vatandaşın hiç bu kadar odun ve kömüre yüklendiğine tanık olmamıştım. Kış girmeden odun ve kömür ihtiyacını karşılayan vatandaşlar stoklarını erken bitirdi. Şimdi yeniden odun ve kömür alıyorlar. Tabii ki bu durum bizim de işlerimizin açılmasına neden oluyor. Vatandaş üzülürken biz seviniyoruz" dedi. 

Simav'da kömürün 25 kiloluk torbalarda müşterilere satışa sunulduğunu dile getiren Çelik," Kömürünfiyatı cinsine göre değişiyor. Tunçbilek kömürünün tonunu 400, Seyitömer kömürünün tonunu 280, odunun 25 ile 30 kilo arasında gelen çuvalını 7 TL' dan satıyoruz. Kömürleri vatandaşın evine teslim ediyoruz" şeklinde konuştu. 

İlçede odun ve kömür satıcıları olarak gerekli stokları önceden yaptıkları için herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığını ifade eden Çelik, "Kara kışta kimseyi odunsuz kömürsüz bırakmayız. İsteyene istediği kadar odun ve kömürü anında temin edebiliriz" diye konuştu. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder