Eti Gümüş'te İşçi Eylemi

| 0 yorum

Bir süre önce siyanür baraj seddinde oluşan çökmeyle gündeme gelen Kütahya'daki Eti Gümüş A.Ş.'de 15 işçinin sendikalı olduğu için işten çıkarıldığı öne sürüldü. Arkadaşlarının tekrar işe geri alınmasını isteyen işçiler sabah vardiyasına girmeyerek fabrika önünde eylem yaptı. 

Kütahya kent merkezine 32 kilometre uzaklıktaki Eti Gümüş A.Ş.'de çalışanlar, 15 işçinin işten çıkarılmasını protesto etti. Sabah vardiyasına girmeyip fabrika önünde oturma eylemi yapan yaklaşık 300 işçi, arkadaşlarının geri alınmasını istedi. Maden-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ahmet Ateş, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, Eti Gümüş A.Ş.'de çalışan 15 işçinin sendika üyesi olduğu için işten çıkarıldığını öne sürdü. Ateş şunları söyledi: 

"15 işçi arkadaşımız sendikaya üye olduğu gerekçesiyle fabrika yönetimi tarafından işten çıkarıldı. Arkadaşlarımıza destek olmak için bugün kanuni haklarımızı kullanarak sabah vardiyasında çalışan işçilerimizle işbaşı yapmama kararı aldık. İşten atılan arkadaşlarımız geri dönünceye kadar eylemimiz devam edecek. Fabrika yönetiminin sendikal faaliyetlere niçin karşı çıktığına anlam veremiyoruz. Aynı fabrikada 700 üyemiz var. Dünyanın hiçbir yerinde hak aramanın cezası yoktur. Hele ki aranan bu hak alın terinin karşılığı ise ancak saygı duyulması gereken bir davranıştır. İşverenimiz şunu da bilmelidir ki bizler işyerlerimizin menfaatlerini de korumakla mükellefiz. Amacımız asla bozmak veya yıkmak değildir." 

İşçiler arasında temsilci seçilen 5 kişi Eti Gümüş A.Ş. Fabrikası Genel Müdürü Ergun Kılıç ile görüştü. Eylem nedeniyle Tavşanlı ilçesi Kaymakamı Numan Hatipoğlu da fabrikaya gelerek yetkililerden bilgi aldı. İşçiler yapılan görüşmelerin ardından öğleden sonra fabrikaya girerek işbaşı yaptı. 

Bu arada eylem nedeniyle gece vardiyasında çalışan işçilerden bazılarının mesaiye bırakıldığı öne sürüldü. Fabrika yetkilileri işten çıkartılan 15 kişiyle ilgili bir açıklamada bulunmadı. - Kütahya

0 yorum:

Yorum Gönder