Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

| 0 yorum



Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 73. yıl dönümünde, Simav ve Hisarcık ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Simav'daki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenler çalınarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen Türk Bayrağı, daha sonra yarıya indirildi.

Belediye Düğün Salonundaki törende ise İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Kemal Akbaş, Atatürk'ün asker kişiliği hakkında bilgi verdi.

Gülizar Eren İlköğretim Okulu Müdürü Eray Adıgüzel'in konuşmasının ardından Atatürk'ün hayatından kesitler anlatılarak, şiirler ile dünya liderlerinin Atatürk'ün vefatı sonrası yaptıkları açıklamalardan bölümler okundu.

Törenlere, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mustafa Akyar, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Toksöz, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Hisarcık-

Hisarcık'ta ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı. 09.05'te çalınmaya başlanan sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirilerek, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle buradaki tören sona erdi.

Belediye Düğün Salonundaki etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Baş, bazı insanların, bıraktığı eserler ve insanlığa hizmetleriyle ölümlerinden sonra da yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi.

Atatürk'ü, "yaşamını milletine adayan, dağılan bir cihan imparatorluğunun sıkıntılarından yepyeni ve güçlü bir devlet meydana getirmeye çalışan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi adam" diye niteleyen Baş, şöyle devam etti:

"Atatürk, hem Milli Mücadele hem de Cumhuriyet'i inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün Büyük Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk'e saygının gereğinin bu olduğuna, onun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her yönüyle sahip çıkacağımıza söz vererek, onu bu ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk'ün hayatından kesitler anlatılarak, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk'e Cevabı okundu.

Etkinlik, dünya liderlerinin Atatürk'ün ölümünden sonra söylediği sözler ile şiirler okunmasıyla sonlandırıldı. 
- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder