Belediye Başkanı İça, Otogar Esnafının Sorunlarını Dinledi

| 0 yorum



Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, otogardaki dükkanlarda kiracı olarak bulunan esnafın kira bedellerine gelecek yıl ocak ayından itibaren zam yapmama kararı aldıklarını söyledi.

İça, Kütahya-Eskişehir karayolundaki Şehirlerarası Otobüs Terminalini ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Burada konuşan İça, kentteki değişimlerden terminalin faaliyete geçmesiyle şehir içi trafiğinin rahatladığını anlattı.

Her yatırımda olduğu gibi geçen yıl 29 Ekim'de hizmete giren terminalde de bazı aksaklıklar yaşandığını dile getiren İça, şöyle devam etti:

"İnşaat çalışmalarında çıkan bazı aksaklıklar, müteahhit sorumluluğundadır. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız araştırmalarını yapıyor. Teknik ekibimiz yerinde incelemeler yaptı. Bu eksikliklerin giderilmesi yönünde müteahhide talimat verdik. Şu anda da müteahhit firmamız çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Çinigar Encümeni toplantımızda terminalde yapılması gerekenlerle ilgili bazı kararlar aldık. İlk olarak, rüzgardan etkilenen çatılar yaptırılıyor. Yürüyüş yolunda arızalanan paneller takılıyor. Çatıdaki arızalar onarılacak. Yağmur suyu oluklarını tekrar düzenleyeceğiz. Isı ekonomisi açısından hesaplayamadığımız bir şey var. Bu konuyu görüştük. İki ana giriş kapısı karşılıklı olduğu için iki kapının açılması durumunda içeride rüzgar sirkülasyonu oluyor. Bununla ilgili iki çözümümüz var. Birincisi ana giriş kapılarını kapatıp girişleri yan kapılardan vermek. Diğeri ise ana giriş kapılarının önüne paravan koymak. Bu çözümlerden estetiği bozmayacak olması nedeniyle birincisinde karar kıldık ve en yakın zamanda bu konuyu da çözüme kavuşturacağız."

-Kiracı esnaftan elektrik katılım payı alınmayacak-

İça, otogar esnafının kira ücretlerinin Çinigar Encümeni tarafından belirlendiğini anlatarak, kira ücretlerinin yüksek olmasından dolayı esnafın mağdur olduğu yönünde şikayetler aldıklarını kaydetti.

Gelecek ocak ayından itibaren kiralara zam yapmama kararı aldıklarını bildiren İça, şöyle konuştu:

"Kiracılardan alınan elektrik katılım payı, ocak 2012'den itibaren alınmayacaktır. Kira, elektrik ve yakıt ücretlerinde gecikme olarak yüzde 10 alınıyordu. Yine aldığımız kararla gecikme zammını yüzde 10'dan yüzde 5'e çektik. Biz bunları yaparken servis otobüsleriyle ilgili gerekenlerin yapılmadığını görüp üzüntü duyuyorum. Üzerimize düşen sorumlulukları karşılıklı olarak yerine getireceğiz. Bununla ilgili yasal olarak her türlü işlemi başlatacağız. Çünkü hiç kimse yasaların üzerinde değildir."

İça, iki esnafın verdikleri dilekçelerle dükkanlarını boşaltacaklarını bildirdiklerine dikkati çekerek, "Encümenimizde karar aldık. Teminat ve 5 yıllık kira bedelini, ihalede oluşacak rakamla aralarında fark olması durumunda kendilerinden tahsil edilecek" dedi. 
- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder