Simav Thk’dan Ücretsiz Kurban Kesim Hizmeti

| 0 yorum



Kütahya Simav Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Mehmet Uzun, bu yıl vatandaşlara ücretsiz kurban kesim hizmeti sunacaklarını bildirdi.
Kurban Bayramı öncesi deri ve sakatat toplama ile ilgili her türlü hazırlığın tamamlandığını ifade eden Başkan Mehmet Uzun, “THK halktan aldığını halka veren bir kurum. Bizde bu anlayışla hareket ederek Simav’da ilk kez vatandaşlarımıza ücretsiz kurban kesim hizmeti sunmayı planladık. Bu hizmetimiz başta olmak üzere kurban derisi ve sakatat toplama ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan başta olmak üzere 21 beldemizin belediye başkanları ve Muhtarlar Derneği Başkanımız Sayın Raif Adıgüzel’in başkanlığında 133 köy ve mahalle muhtarımız ile gerekli istişarelerimizi tamamladık. Kurbanını kesemeyen vatandaşlarımıza şehir merkezinde anlaşmaya vardığımız bir araç yıkama merkezinde ücretsiz kurban kesim hizmeti sunacağız” dedi.
Kurbanını ücretsiz kestirmek isteyen vatandaşlardan talepleri almaya başladıklarını dile getiren Başkan Mehmet Uzun, “Bu talepleri değerlendireceğiz. Her vatandaşa bir sıra numarası ve hangi saatte keseceğimize dair bir saat vereceğiz. Vatandaş verdiğimiz saatte gelip kesilecek kurbanının başında bekleyecek. Daha sonra kurbanını alıp götürecek. Kurban derisini THK’na verip vermeme hususunda vatandaşlarımızı zorlamayacağız. Kurban derisini gönlü olursa kurumumuza verecek” dedi.
Kurban derisi toplama işine bu yıl iddialı olarak hazırlandıklarını ifade eden Başkan Mehmet Uzun, “Geçtiğimiz yıllarda Simav genelinde yaklaşık 8 bin civarında kurban derisi toplanmış. Biz bu yıl kurum olarak hedefimizi 15 bin kurban derisi olarak belirledik. Hedefimizi tutturabilmek için çalışmalara şimdiden başladık. Bunun için vatandaşlar ve yerel yöneticilerimizle kenetlendik. Hedefi mutlak surette yakalamak istiyoruz” dedi.
Fitre ve zekat gelirlerinde geçtiğimiz Ramazan Bayramında 43 bin zarfa ulaştıklarını dile getiren Mehmet Uzun, “Simav’da Türk Hava Kurumuna güvenenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bizlerde bu güveni boşa çıkarmamak için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Simav halkına daha çok nasıl yararlı olabiliriz diye kafa yoruyoruz” diye konuştu.
Göreve seçilmesinin hemen ardından soruşturma geçirdiğini vurgulayan Mehmet Uzun, “Çok şükür. Gelen müfettişler teşekkürlerini ileterek Simav’dan ayrıldılar. Çoğunluğu gençlerden oluşan yeni yönetim kurulumuz tam bir gönüllülük esasına dayalı olarak çalışıyoruz. Simav halkına hizmet etmek için geldiğimiz bu görevi en iyi bir şekilde yerine getirebilmenin hesaplarını yapıyoruz. Bu yoldan bizi kimse vazgeçiremez. Bu yıl bir takım yenilikler yaptık. Bunlardan birisi de ilçede ilk kez THK olarak ücretsiz kurban kesim hizmeti. Bu hizmetimizi de en iyi bir şekilde yerine getirebilmek için her türlü girişimi tamamladık. Simav halkına hizmet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder