Simav Şantiyeye Döndü

| 0 yorum


Simav, 19 Mayıs'taki deprem sonrası yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları nedeniyle "şantiye şehir" görünümüne büründü.

İlçede, belediye ekiplerince jeoTermal enerji, kanalizasyon, içme suyu, kaldırım yenileme, bazı cadde ve sokaklara kilitli beton parke taşı döşenmesi, yeni park ve bahçe çalışmaları yürütülüyor.

Ulaştırma Bakanlığınca Simav-İzmir karayolunda yeni çevre yolu projesi başlatılırken, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Muradınlar Mahallesi'ndeki 928 kalıcı konut, 6 okul binası, iş merkezleri, camiler ve Hükümet Konağı inşaatlarının yanı sıra evleri depremden hasar gören vatandaşlar tarafından konut ve iş yerlerinde onarım çalışmaları sürdürülüyor.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Aa muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasıyla Termal turizm kenti olan ilçenin yeniden cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

İlçede belediye başta olmak üzere çeşitli kurumların sürdürdüğü projeler sayesinde adım başı hizmete rastlamanın mümkün olduğunu ifade eden Karahan, şöyle konuştu:

"Hedefimiz Simav'ı, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirmek. Çalışmalarımız Simav'ın ihtiyaçları ve önceliklerine göre planlı bir şekilde sürüyor. Attığımız her adım, yaptığımız her iş, geliştirdiğimiz her proje buna yöneliktir. Bir yandan ilçeye yeni projeler kazandırmak için uğraşırken, diğer yandan mevcut projelerin otokontrolünü sağlıyoruz. Simav şu anda Kütahya'nın ilçeleri arasında en çok hareketin yaşandığı bir yerleşim birimi konumunda. Bugünlerde şantiyeye dönen Simav'da en büyük sıkıntı, inşaat işlerinde çalışacak usta ve işçi bulamamak. İş bulamamaktan yakınan inşaat ustası veya işçisi varsa Simav'da kendilerine göre her zaman iş var."

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder