Kütahya'dan Kısa Kısa

| 0 yorum



Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Ali Şimşek'in, Kütahya'daki bazı ormanlarda incelemelerde bulunduğu bildirildi. 

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sabuncupınar ve Çöğürler İşletme Şefliklerine ait ormanlarda inceleme yapan Şimşek, gençleştirme sahaları hakkında bilgi aldı. 

Türkmen Dağı'nda yer alan sarıçam meşcerelerinin yanı sıra Simav ve Emet'teki ormanları da gezen Şimşek, şunları kaydetti: 

"Orman Bölge Müdürlüğünde yer alan başarısı düşük gençleştirme alanlarında endişeye gerek yok. Genç meşcere bakımlarına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce 2010 yılından itibaren başlanmış olması mutluluk verici. Bu çalışmaların 2012-2016 yılları için hazırlanacak eylem planı zaman-mekan cetveli çerçevesinde aynı ciddiyetle devam ettirilmesi gerekiyor. Bu başarılı çalışmalardan dolayı başta Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederim." 

-Özel Konuralp İlköğretim Okulundan velilere seminer 

(Fotoğraflı) 

Özel Konuralp İlköğretim Okulunda, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Orhan Keskin tarafından velilere seminer verildiği bildirildi. 

Okul Müdürü İsmail Gülen, yazılı açıklamasında, "Başarının Sırrı Kitap Okuma" ve "Ailede Eğitim" konularında sunumlar yapan Keskin'in, kitap okumanın önemini ve başarıyı nasıl etkilediğini çeşitli örneklerle açıkladığını belirtti. 

"Aile içi iletişim ve başarılı öğrenci yetiştirme" konularını örnekleRLE açıklayan Keskin'in eğlenceli bir sunum gerçekleştirdiğini ifade eden Gülen, şunları kaydetti: 

"Programa katılan tüm velilere teşekkür ediyorum. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de öğrencilerimize ve velilerimize çeşitli konularda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl bu seminerlerle çok güzel sonuçlar aldık. 2011 Sbs'de iki öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Bu sene hedefimiz daha çok öğrenci ile bu dereceleri elde etmek." 

-Orman Bölge Müdürlüğünün orman içi yol çalışmaları 

(Fotoğraflı) 

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün, orman içi yol çalışmalarının program dahilinde sürdüğü bildirildi. 

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ormancılık faaliyetlerinin eksiksiz ve sağlıklı yapılabilmesinin, çalışma alanlarına ulaşımı sağlayacak yol ağı ihtiyacının giderilmesiyle mümkün olduğu belirtildi. 

2011 yılı yatırım programında, bir orman yol ağı planı, 54 kilometre yeni yol, 40 kilometre büyük onarım, 54 kilometre üst yapı ve 80 kilometre sanat yapısı bulunduğu, yeni yollarda 36 kilometre, büyük onarımda 27 kilometre, üst yapıda 9 kilometre, sanat yapısında 45 kilometrenin tamamlandığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi: 

"Orman yol ağı planı ihale edilmiş ve son şeklini almıştır. Yatırım faaliyetlerinin yapımına başlanmış olup, çalışmalar hızla devam etmektedir. Yapımı devam eden yeni orman yollarının bir kısmı Bölge Müdürlüğüne ait dozerlerle, bir kısmı da açık ihale usulü ile ihale edilerek yaptırılmaktadır. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapımı devam eden 2011 yılı yol yatırım programlarına konu her bir faaliyetin yapım aşamasında gerek İşletme Müdürlüğü ve gerekse Kütahya Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından titizlikle takip ve kontrolü yapılmaktadır. Orman Bölge Müdürlüğünde 2011 yılı programındaki cari yatırımlarının ve inşaat tesislerinin gerçekleştirilmesinde de sona yaklaşılmakta olup, bu yıl sonu itibariyle tüm yatırım faaliyetlerinin yüzde 100 mertebesinde gerçekleşmesi sağlanacaktır." 
- Kütahya

0 yorum:

Yorum Gönder