Kütahya Teleferikle Tanışıyor

| 0 yorum



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, yaptığı açıklamada, Hıdırlıktan Hisar Kalesine teleferik hattı yapılacağını söyledi.
Kinay, 2012 yılı yatarım programına alınacak olan projenin, merhum belediye başkanı Abdurrahman Karaa'nın öntasarımı olduğunu kaydetti.
Hisar Kalesinin kentin adeta gözbebeği durumun olduğunu ifade eden Milletvekili Kinay, "Kütahya kalesinin yeniden kaldığı yerden restorasyonu devam etmesi doğrultusunda ödenek konusunda çalışmalarımız oldu. 2012 yılında yatırım programına Kültürve Turizm Bakanlığı tarafından alınacak. Böylece Hisar Kalesinin 72 burçlu görünümü tekrar eksi haline kavuşacak. Turizm amaçlı, kültürel amaçlı apayrı bir zenginlik belgesi haline gelecek. Sadece o burçları onarılması değil, ayrıca bu burçların dışında peyzaj ve ışık düzenlemesi yapacağız. Şehrimizin görkemli güzelliğini göz önüne sereceğiz" şeklinde konuştu.
"KÜTAHYA'YA FARKLI BİR GÜZELLİK KATACAK"
Teleferik hattının kente ayrı bir güzellik katacağını belirten Kinay, "Hisar'dan Hıdırlık'a teleferik hattı rahmetli Abdurrahman Karaa belediye başkanımızın projesiydi. Hıdırlıktan Hisar Kalesine bir teleferik hattının döşenmesi projesi var. Hem oradaki trafik yoğunluğunu azaltmak için önem taşıyor, hem de şehir'e farklı bir güzellik sağlayacağız" diye konuştu.
Teleferik projenin 1 yıl içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Teleferik hattı maliyetinin, yapılacak olan fizibilite çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacağı öğrenildi.
İŞLETMECİLER SEVİNÇLE KARŞILADI
Hisar Kalesinden Hıdırlık'a kurulacak olan teleferiğin 2012 yılı yatırım programına alınacağı öğrenen Hıdırlık Aile Çay Bahçesi işletmecileri Salih Güneş ve Adem Oruç, kurulacak olan tesisle Kütahya'nın çevresinin değişeceğini kaydettiler. Salih Güneş, "Hıdırlık ve Hisar Kalesi yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yerleri arasında geliyor. Buaraya gelenler, teleferik hattı neden kurulmadığına bir türlü anlam veremiyor. Projenin en kısa sürede faaliyete geçmesini istiyoruz" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder